Milyen mobilt ajánlanátok idős emernek? (A TÖBBI LENT👇)
A felhasználó 84 éves, és a következők az elvárásai:
-Nyomógombos legyen(de nem kifejezetten "szenior"
-az akkumlátor legalább 3 napig bírja
-ne Alcatel legyen(egy korábbi OT-2004c telefonnal már fogyasztóvédelemnél jár)
-legyenek benne ezek az extra funkciók:naptár, jegyzet, ébresztőóra, zseblámpa, rádió, WAP(Ő egyike azon kevès idősnek, akik jártasak egy kicsit technika világában)
-Lehetőleg 1 SIM kártyás legyen, de ha 2 SIM-es akkor ne követelje a 2-es SIM-et
Kb. ennyi:)
U.I:Bocs, ha hosszú lett:D
Nokia 230:
2016. decemberi modell, tehát "új fejlesztés", hagyományos nokiás menüvel.
Többféle szilikon ill. kinyitható tok is kapható hozzá.
Létezik belőle egySIMes is, de nem tudom, Mo-n árulnak-e olyant.
Szintén azt mondom, hogy Nokia. Általában megbízhatóan működnek, az aksi sokáig bírja.
Esetleg Samsung S5610 vagy 5611 (bár a Samsung drágább a Nokiánál, viszont az 5610-est anno nagyon dicsérték, és szerintem messze a legszebb hagyományos kialakítású mobil.
És mi a helyzet az AKAI-val?
Abból van olyan, ami megfelel ezeknek a paramétereknek?
Szerintem Akait ne. A név valamikor jó volt, de mára nagyjából a szutyok szinonimája. Csak a név a régi, a minőség rossz.
Ha a Nokia 230 drága, akkor ott van pl. a 130-as, 10000 alatt. Ugyan két SIM-es, de nem vannyog a másodikért. Könnyű, nem sérülékeny (már persze észszerű határok közt).
Amúgy nekünk volt Alcatel a családban, az akkumulátora használódott el teljesen (oké, tizenakárhány éve lett véve), a telefon bírta a strapát, és minden ilyesmi.
Szóval szerintem csak kifogta vele a selejtet.
Ha 10000-ig nagyjából belefér, akkor szerintem jó vétel lehet a listáról a Doro PhoneEasy 509. A Doro amúgy jó telefonokat gyárt időseknek is, de ez egy hagyományosabb telefonja, szerintem teljesen jól is néz ki.
CAT, Evolveo, Concorde, MyPhone közül a CAT.
Samsung E1200: nincs zseblámpa.
Nokia 130: nem rossz, de ne felejtsd el, hogy "puha" és elég kicsi gombjai vannak, szemben a 230-cal (kemény műanyag gombok). Ez hátrány lehet az idős felhasználónak. Persze te ismered, te tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!