Kinek mekkora méretű a telefon kijelzője, mi a véleményetek a phabletekről?
Nekem is 5,2" a telefonom kijelzője, szerintem ez a legjobb méret, ami még kényelmesen fogható, ugyanakkor kellően nagy, és könnyen kezelhető, olvasható.
Phabletnek elvileg 5,5"-től számít, de a legtöbb új telefon már kb. ekkora, úgyhogy kérdéses, hogy ezt már phabletnek lehet nevezni. De az 5,7" meg 6"-eket már határozottan phabletnek nevezném.
Az enyém 5.1', de volt már 5.7' (note 3) is.
Nekem egyiksem nagy. A note 3-hoz úgy hozzászoktam, hogy a többi telefon már kicsinek tűnt. Sosem volt bajom a méretével. Legtöbb gatyámba belefért, kezem nagy szóval abból sem esett ki. Bár néha pofán vágott :D
Ha jól tudom 5,5'-től phablet.
Nekem 5" de szerintem egy 5.5" se lenne túl nagy nekem.
Egy nagyobb képrenyős telefon könyebben kezelhető, jobban átlátható és nem kell a szövegekbe belenagyítani hogy el lehessen olvasni.
Nekem 5.5" a telefonom. Jó a nagy kijelző, jobban látható minden, viszont elég nehéz zsebre vágni, főleg, mert nekem vastag tokja van, kicsit macerás néha használni, könnyebben kiesik a kezemből a súly miatt, de nekem attól még jobb, mint az 5"-os. Szerintem semmi baj nincs ezekkel a telefonokkal, csak hát egyesek mindig mindent kritizálnak, mindenki döntse el mire akarja használni.
Mivel én sokat netezek, ezért ez a nagy kijelző nagy előny.
Átlagos méretű kezeim vannak, mégsem jelentene problémát a méret, ha 2 kézzel is, de akármekkorával elboldogulok. Jelenlegi telefonom 5" méretű kijelzővel rendelkezik, de nemsokára lecserélem, és a következő kiszemeltem 6" (Huawei Mate 8)
A jelenlegi nekem a legelső saját érintős és okostelefonom is egyben, előtte volt már párszor a kezemben húgom barátjának a telefonjai, előbb 4,3" majd 4,6", nem volt gond az sem, de saját megszokás miatt sose mennék 5" alá, felső határ viszont a csillagos ég.
Viszont nem csak a méret számít, odafigyelek a felbontásra és a pixelsűrűségre is, sose mennék 720 x 1280 pixel és 294 ppi alá, noha a mostani is már eleve Full HD!
És csatlakozom az előttem szólókhoz, szerintem is 5,5" a minimum, ahonnét már lehet használni a phablet kifejezést, viszont vannak olyan telefonok is, ahol hiába óriási a kijelző, a szélei olyan vékonyak, hogy élőben nem is tűnik olyan nagynak, például LG G4!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!