Android 6/7 esetében, ki lehet kapcsolni, hogy egy alkalmazás ne használhassa a mobil netet? (mint iphone-on)
én még a 4.4-es androidot használtam utoljára akkor még nem volt olyan opció.
(Olyan választ nem kérek, hogy "tiltsd le a mobil netet" szeretném tudni, hogy van-e rá mód vagy nincs)
Köszi a válaszokat!
Helló,
Igen, app-szinten lehet az engedélyeket szabályozni, hasonlóan az iPhone-hoz. Beállítások --> Alkalmazások --> fogaskerék-gomb (jobb fent) --> engedélyek: itt kategóriánként láthatod, hogy melyik app fér hozzá a naptárhoz, névjegyekhez stb.
Ha meg az alkalmazások-listán rámész egy-egy appra, ott azt tudod megnézni, hogy az milyen engedélyekkel rendelkezik.
és ezeket az engedélyeket kivehetem?
szal ha van egy random app ami sok engedélyt kér akkor ki lehet szedni, hogy ne férjen hozzá x filehoz?
(régen ugye csak kiírta, hogy mit kér az alkalmazás tenni az ellen nem sokat lehetett)
Konkrét fájlt nem tudsz lekorlátozni, az egyes engedélyeket tudod ki-be kapcsolni, pl. ne férhessen hozzá a galériához.
Itt van két példa:
a bal oldalon app-nézetben, hogy a Hangouts app mikhez férhet hozzá, a jobb oldalon meg hogy a kamerához milyen appok férnek hozzá.
Persze ha olyant tiltasz le, ami szükséges az app működéséhez, akkor vagy nem fog elindulni, vagy mindig feldobja, hogy engedélyezd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!