Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért merül le az akkumulátoro...

Miért merül le az akkumulátorom ilyen gyorsan?

Figyelt kérdés
Mikor eléri a 20%-ot a telefonom, kb 2 perc múlva mindig kikapcsol, majd miután felteszem töltőre 1%-ról indul a töltés. Mi lehet a gond?

2017. jan. 10. 07:46
 1/10 A kérdező kommentje:
A telefon 8 hónapos
2017. jan. 10. 07:48
 2/10 anonim válasza:
Szia ! Amikor megvettem az első okos telefonomat nekem is hamar lemerült.Az az igazság,hogy a feleslegesen futó alkalmazásokat ki kell kapcsolni.Én úgy használtam,hogy a fényerőn is csökkentettem.Meg ahogyan csak lehetett energiatakarékosra állítottam.A Play Áruházban találsz ilyen takarító programokat is.A folyamat az,hogy először letakarítani a felesleges fájlokat,és eltávolítani a felesleges appokat,amiket már nem használsz.De ha a fényerőt is akkorára állítod ami nem éppen vakítóan világít,hanem olyanra ami egy arany középút,az is sokat jelent ! Most nem tudok app neveket mondani,mert át álltam windows mobilra.De egy töltés után azonnal tapasztalhatod,ha a fényerőn visszaveszel.Egyébként az appok a háttérben használják a netet is ! Most nincsen időm,de beteszem ide egy androidos facebook csoport linkjét ahol segítenek mindenben.Andorid Magyarország [link]
2017. jan. 10. 08:43
 3/10 anonim ***** válasza:
45%

Lehet rosszul "tanítottad" az akksifigyelésre. Nem vicc, ez létezik. Ezeket az okostelókat meg kell előszörre tanítani, hogy mennyi az annyi az akksiban. Tehát fel kell tölteni 100%-ra ahogy kiveszed a dobozból, aztán lenullázni az akksit, majdnem kikapcsolásig, majd újra feltölteni. Mint amikor a régebbi akksikat "formázni" kellett, csak itt azt a célt szolgálja, hogy a szoftver "megtanulja" az akksi kapacitását. Az első okostelómnál ezt elcsesztem én is, és kb egész napi, akár másfél napi nyúzással merül 100%-ról 15-16%-ig, onnan meg kb 2-3 perc amire kikapcsol. Ennek nem lehet semmit tenni. Ha legközelebb veszel telefont, töltsd fel (előírás szerint 24 órát töltsd elsőre) majd óvatos használattal merítsd le 2% körülre, és úgy rakd töltőre (előtte semmiképpen).

Ez egy verzió. Ezen felül lehet selejtes az akksid, és 8 hónap alatt megnyekkent. A modern fogyasztói társadalomban (vegyed, dobd el, vegyed, dobd el...) ebben sincs semmi rendkívüli.

2017. jan. 10. 08:45
 4/10 anonim ***** válasza:

"fel kell tölteni 100%-ra ahogy kiveszed a dobozból, aztán lenullázni az akksit, majdnem kikapcsolásig, majd újra feltölteni"

Ilyen emeletes baromságot is ritkán olvasni... Remélem vágod, hogy pont az ilyen manőverekkel fogod rontani az akksi élettartamát.

2017. jan. 10. 15:30
 5/10 Alex Fly ***** válasza:

@WasSmith: nem akkora emeletes baromság. Az akku(kijelzés) kalibrálása így történik. A wipe batterystat után 100%-ról addig használod, amíg kikapcsol.

Az igaz, higy a lítiumakkuk élettartamára nincs túl egészséges hatással a teljes kisütés, de egyrészt a készülékek többsége azelőtt leáll, mielőtt maradandó károsodás léphetne fel, másrészt ezt természetesen nem rendszeresen kell elvégezni, általában elég egy alkalommal. Utána már normálisan használva pár töltési ciklus után beáll a megfelelő értékekre.

Ismétlem: csak egy alkalommal kell ezt végrehajtani (előtte törölni a battery statot, különben semmi értelme), nem rendszeresen.

2017. jan. 10. 22:38
 6/10 anonim ***** válasza:
Te jó isten, még egy marha aki elhiszi...
2017. jan. 10. 22:40
 7/10 anonim ***** válasza:
3 as! Gondolom ezt azért írtad hogy megszivsd a kérdezőt!? Mi az hogy töltse 24 órát elsőre? Ennél jobban nem vághatja tönkre az aksit semmivel sem! kb 12-13 éve volt ez utoljára hogy formatálni kelett az aksit! Ezekkel a telefonokkal akkor teszel jót ha nem töltöd sosem fel 100% ra!
2017. jan. 10. 23:57
 8/10 anonim ***** válasza:

7-es:

pont hogy nem "formázni" kell az akksit, ezt írtam is, hanem az op.rendszert "megtanítani", hogy mennyi az annyi. Az androidos telókon az oprendszer nem konkrétan az adott telefonra van kitalálva. Telefononként eltér az akksi kapacitása (mAh). Ezt kell megtanítani, hogy pontosan mi van a 0% és a 100% között. Az egy arány. Ebből fogja neked tudni azt is, hogy kb még mennyi használati idő van hátra, mielőtt lemerül. Ha ezt elcseszed (nem mondom, hogy kikapcsolásig merítsd le elsőre, de várd meg legalább amíg 2%-ot ír ki). Én itt csesztem el anno, hogy első lemerítésnél 15-16% körül feltettem tölteni. Az adott telefon a mai napig 15-16%-ról kb 5-10 perc alatt kikapcsol, akkor is, ha hozzá se nyúlok. Az elsőre 24 óra töltést nekem ott mondták, ahol vettem (újonnan). Nem formázásról beszéltem, mert tudom, hogy azt már nem kell, itt "tanításról" van szó.

2017. jan. 11. 11:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Továbbra is baromság, akárminek nevezed. Nem kell semmit sem tanítani, az OS pontosan tudja, hogy az egy cellás akku feszültsége teljes töltésen 4,2 V, lemerült állapotban pedig 3,7.
2017. jan. 11. 12:28
 10/10 anonim ***** válasza:
24 órát tölteni :-)? Hát nem vagy semmi!
2017. jan. 11. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!