Milyen telefont ajánlanátok, amely az alábbi kitételeknek megfelel?
Jelenleg a MS Lumia 640-es telefonját nyúzom.
Stabil, egy töltéssel kibír 1,5 napot úgy, hogy telefonálok és chatelek rajta, valamint weblapokat megnézek.
Egyetlen problémám van vele: a Microsoft Windows szoftvere zártabb, illetve az Androidhoz képest nagyon kevés app készül hozzá.
Ezért eldöntöttem, hogy Android rendszerre váltok.
Elvárások:
- Az akkumulátora jól bírja (telefonálásra, chatre és fényképezésre használnám)
- Az akkumulátora kivehető legyen.
- A rendszer stabil, lehetőleg gyors legyen.
- A kijelző legalább 5"
- A tárhelye bővíthető legyen.
- Keret: 60-70E HUF
Ha tudtok linkelni online opciót a vásárláshoz (belföldi oldalt!), azt is előre köszönöm!
Off:
Ha telefonálásra, chatre és fényképezésre használnád, akkor miben zavar az Téged, hogy zárt a rendszere?
És egyébként melyik appokat hiányolod, amik nem elérhetőek Win10re?
Nekem egyébként egy Lumia 930am van, nem cserélném le Androidra.
On:
De, hogy ne csak az idegesítő dumát nyomjam a Winről, visszatérek a kérdésedre :D
Tűzforróan tudom ajánlani a Sony Xperia M5 típust.
Igaz, egy picit kilóg a büdzséből, de ennyit talán még rá tudsz szánni pluszba. Ha valami úton módon én is most kényszerülnék telefon vásárlásra és az Android vonal jönne szóba, tuti, hogy ezt választanám.
Samsungot semmiképp sem, S5ről váltottam Lumiara. Vissza már nem tudnék, irritálóan döcögős az a TouchWizz UI, meg a kinézetük sem tetszik(ez utóbbi ugye szubjektív). A Sony UI-ja viszont viszonylag döcögés nélkül teszi a dolgát, elég "smooth" (2 hónap után is). Ilyen még a EMUI a Huaweitől, másik kedvencem.
Ajánlanék tehát innen is egy példányt, mégpedig a Huawei P9 Lite-ot.
Viszont ha ezek közül kellene választanom, a Sonyt választanám.
Méghozzá a kamera, a ram, a vízállóság és az anyaghasználat miatt.
A Huawei viszont rendelkezik ujjlenyomat olvasóval és valamivel nagyobb akkumulátor kapacitással.
Viszont ami mind a kettőben közös: Nem kivehető az akkumulátora. Azt hiszem, ezzel meg kell barátkoznod, mert jobb készülékeket ennyiért nem találsz. Megéri ezt a kompromisszumot. Ha lefagy, úgyis újra tudod indítani a bekapcsoló gomb 10 másodpercig tartó lenyomásával. Az akksi csere meg nem annyira sűrűt előforduló dolog :)
Verdikt: Szerintem Sony Xperia M5
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Nyelvtanuló programok, és hasonló hasznos appokat hiányolok a WP-ról.
Kizárólag ez miatt gondolkozom cserén.
Ugyanakkor tényleg azzal szembesülök, hogy az android lassabb, döcög, akkumulátora hamarabb merül, stb.
Egyébként az app-ok elrhetőségén kívül minden mással 99%-ban (csak mert nincs ami mindig 100%-os lehetne a valóságban.) elégedett vagyok a Lumia 640-es készülékemmel...
Androidosok közül én is a Sonyt nézegetem, de valahogy ... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!