Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Milyen telefont ajánlanátok,...

Milyen telefont ajánlanátok, amely az alábbi kitételeknek megfelel?

Figyelt kérdés

Jelenleg a MS Lumia 640-es telefonját nyúzom.

Stabil, egy töltéssel kibír 1,5 napot úgy, hogy telefonálok és chatelek rajta, valamint weblapokat megnézek.

Egyetlen problémám van vele: a Microsoft Windows szoftvere zártabb, illetve az Androidhoz képest nagyon kevés app készül hozzá.

Ezért eldöntöttem, hogy Android rendszerre váltok.

Elvárások:

- Az akkumulátora jól bírja (telefonálásra, chatre és fényképezésre használnám)

- Az akkumulátora kivehető legyen.

- A rendszer stabil, lehetőleg gyors legyen.

- A kijelző legalább 5"

- A tárhelye bővíthető legyen.

- Keret: 60-70E HUF

Ha tudtok linkelni online opciót a vásárláshoz (belföldi oldalt!), azt is előre köszönöm!

2017. jan. 3. 19:47
 1/4 A kérdező kommentje:
Természetesen kártyafüggetlen legyen és a wifi-je is megfelelő. :)
2017. jan. 3. 19:50
 2/4 anonim ***** válasza:

Off:

Ha telefonálásra, chatre és fényképezésre használnád, akkor miben zavar az Téged, hogy zárt a rendszere?

És egyébként melyik appokat hiányolod, amik nem elérhetőek Win10re?

Nekem egyébként egy Lumia 930am van, nem cserélném le Androidra.

On:

De, hogy ne csak az idegesítő dumát nyomjam a Winről, visszatérek a kérdésedre :D

Tűzforróan tudom ajánlani a Sony Xperia M5 típust.

Igaz, egy picit kilóg a büdzséből, de ennyit talán még rá tudsz szánni pluszba. Ha valami úton módon én is most kényszerülnék telefon vásárlásra és az Android vonal jönne szóba, tuti, hogy ezt választanám.

[link]

Samsungot semmiképp sem, S5ről váltottam Lumiara. Vissza már nem tudnék, irritálóan döcögős az a TouchWizz UI, meg a kinézetük sem tetszik(ez utóbbi ugye szubjektív). A Sony UI-ja viszont viszonylag döcögés nélkül teszi a dolgát, elég "smooth" (2 hónap után is). Ilyen még a EMUI a Huaweitől, másik kedvencem.

Ajánlanék tehát innen is egy példányt, mégpedig a Huawei P9 Lite-ot.

[link]

Viszont ha ezek közül kellene választanom, a Sonyt választanám.

Méghozzá a kamera, a ram, a vízállóság és az anyaghasználat miatt.

A Huawei viszont rendelkezik ujjlenyomat olvasóval és valamivel nagyobb akkumulátor kapacitással.

Viszont ami mind a kettőben közös: Nem kivehető az akkumulátora. Azt hiszem, ezzel meg kell barátkoznod, mert jobb készülékeket ennyiért nem találsz. Megéri ezt a kompromisszumot. Ha lefagy, úgyis újra tudod indítani a bekapcsoló gomb 10 másodpercig tartó lenyomásával. Az akksi csere meg nem annyira sűrűt előforduló dolog :)

Verdikt: Szerintem Sony Xperia M5

2017. jan. 4. 01:39
 3/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a választ!

Nyelvtanuló programok, és hasonló hasznos appokat hiányolok a WP-ról.

Kizárólag ez miatt gondolkozom cserén.

Ugyanakkor tényleg azzal szembesülök, hogy az android lassabb, döcög, akkumulátora hamarabb merül, stb.

Egyébként az app-ok elrhetőségén kívül minden mással 99%-ban (csak mert nincs ami mindig 100%-os lehetne a valóságban.) elégedett vagyok a Lumia 640-es készülékemmel...

Androidosok közül én is a Sonyt nézegetem, de valahogy ... :)

2017. jan. 4. 16:17
 4/4 anonim ***** válasza:
...nem tetszik? :D
2017. jan. 4. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!