Ez jó ötlet pénzszerzésre, vagy van benne buktató?
Ha kihoztad az üzletből vásárlás után, máris használtnak minősül bármilyen áru, kevesebbért tudod eladni!
A részletek miatt kamatot is kell fizetned.
Úgy sejtem nem pénzügyi pályára készülsz. :)
Ha szépen összeadod, akkor hamar rájössz, hogy valamit megvenni kp-ra mindig olcsóbb, mint részletre venni.
Másodszor pedig ott van a fizetőképes kereslet része is. Neked meg kellene győznöd engem, mint vevőt, hogy tőled drágábban vegyek meg egy kétes eredetű telefont.
Balekot mindig lehet találni, de azért nem erre alapoznám a jövőmet. :)
Én is arra tippelek hogy mint hitelkonstrukció érdekli.
Nem is volna nagy probléma ha kamatmentesre megveszed, láttam én is ilyen bácsikát egyszer mikor DVD lejátszót árult a Média előtt blokkal, bontatlanul. Megvette mikor akciósan ki lehetett hozni. Csak a pénz kellett neki.
Csak az a sz@r a mobilos bizniszben, hogy akinek használt kel, az az ár miatt veszi, akinek új, az meg nem fogja megvenni tőled.
Nagyon szűk a felvevő piaca az ötletednek, ráadásul az ország fele most kapott karácsonyra mobilt.
"Ha megveszek részletre egy telefont és eladom jó pénzért"
Szerinted egy HASZNÁLT(!!!) telefont el tudsz adni többért, mint amennyiért megveszed? Többért, mint amennyi a törlesztőrészletek összege lesz?
Hogy miért írom, hogy használt? Hiába "0 perces", ha nem én veszem meg a boltban, akkor én már "hasznátan" kapom. Ráadásul ha szolgáltatótól veszed, mert van kedvezményed, amit más esetleg nem tudna kihasználni, akkor meg ott a veszélye, hogy ha mégsem fizeted a részletet (akár önhibádon kívül is), akkor letiltják a telefont, a szolgáltatót nem fogja érdekelni, hogy nem te használod.
Szóval hol van ebben a "fantasztikus" ötletben az, hogy több pénzed lesz a végén (értsd: miután a részletek kifutnak), mint előtte?
Mi az hogy "jó pénzért"? Ebben csak buktatók vannak.
Kártyafüggő telefonok alapból olcsóbban mennek.
Ha már kéz alól adod, akkor alapból áron alul tudod odaadni, mert 5-10 ezer forint különbözetnél inkább elmennek boltból megvenni.
Olcsó telefonon alapból semmit nem tudsz nyerni.
Meg alapból, a részletfizetésre még kamatok is jöhetnek, arról nem is beszélve hogy általában kell hozzá 1-2 év hűségidő valami baromi drága előfizetésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!