Miért összenyomva játssza le az Androidon rögzített videót?
Android telefonon hogyha videó-felvételt készítek,
majd utána átmásolom a videót notebook-ra és lejátszom a videót VLC playerben, akkor az állóként (függőlegesen) rögzített videót úgy játssza le, hogy a VLC player videófelülete igaz egyezik az álló tájolással, de magát a videó-felvételt nem állóként játssza le, hanem a VLC maga kis álló felületén belül 90 fokkal jobbra elforgatja és belenyomorítja (összepréseli arányokat mellőzve) a videót.
Tehát érzékeli a VLC player, hogy álló (függőleges) helyzetben lett rögzítve a felvétel, de magát a videót mégse úgy játssza le benne.
Már kipróbáltam mindenhogy... Kikapcsoltam a telefonon az automatikus elforgatás funkciót is... Úgy se jó.
Ami furcsa, hogy korábban nem volt ilyen gond, ráadásul ugyanazt a videót pl. ha QuickTime-hoz társítom, akkor simán jól lejátssza a videót. Vagy ha mondjuk videó-szerkesztővel társítom, akkor is jól nyitja meg a videó-szerkesztő. Tehát csak a VLC media player ügyetlenkedik és nem értem miért, mert minden alapértelmezetten van a VLC player beállításaiban. Tényleg olyan, mintha érzékelné, hogy függőlegesen lett rögzítve a videó, viszont a videó képeit mégse úgy jeleníti meg, ahogy rögzítettem.
Egyikőtök se válaszolt a kérdésre, mivel nem tudjátok az okát. A kérdés nem arról szólt, hogy nektek személyesen tetszik-e ha valaki függőleges állásban készít videót.
Egyébként meg miért ne lehetne függőleges állásban videót készíteni? :) Van, akinek úgy tetszik bizonyos esetekben. Pl nekem.
Nagyon unatkozhattok, ha pusztán a személyes véleményeteket kell beírogatni egy kérdés alá.
Ez az oldal a kérdések megválaszolásáról szól. Nem arról, hogy nektek mi tetszik meg mi nem.
A válasz az, hogy valamit átállítottál playerben, mivel régen jó volt. Telepítsed újra a VLC-t de úgy hogy törlöd minden beállítását.
Hiába tetszik neked az álló, semmi haszna nincs mert csak álló eszközön lehet értelmesen visszanézni. Onnantól kezdve, hogy érdemben is érjen valamit már csak a meló van vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!