A MIUI8 oprendszerre nem kompatibilisek az Android appok?
Az egyik barátom már régóta ajánlgatja, hogy nézzek szét a bizonyos eustock-on, mert mennyire megéri. Meg is tettem, teszteket is néztem, némely mobil valóban jó vételnek tűnik.
Rajta akadt meg a szemem: [link]
Aztán (dilettáns vagyok, előre is elnézést) láttam, hogy ezek nem is androidos mobilok (?) Ez egy teljesen más oprendszer, amin ebből kifolyólag nincs is playstore, s így nem lehetnek Android appok sem? És ha így van, ezt nem is lehet megmásítani?
Valaki kérem világosítson fel. Előre is köszi.
Utána néztem kicsit jobban, tehát ha jól értem, a MIUI Android, csak egy kozmetikum, egy skin válfaja annak.
Jó hülyét kérdeztem akkor :D
Kb jól látod, de azért ennél többről van szó.
Van az alap android, amit a google készít. Ezt alapból csak a google által forgalmazott készülékeken használják.
Az alap rendszert a gyártók (samsung, huawei, lg, xiaomi stb) átalakítják, több funkciót raknak hozzá, más kinézetet, csengőhangot stb. A gyártó ad valamilyen nevet a saját rendszerének.
Samu: TouchWiz
Huawei EMUI
Xiaomi MIUI
stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!