Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Huawey3Y okostelefonom van,...

Huawey3Y okostelefonom van, pár száz MB-ra lecsökkent a telefon memória elérhető része. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Huawey 3Y készülékemet 8 hónapja kaptam, újonnan. Pár napja üzenet jött, hogy kevés a telefon felhasználható belső tárhelye, forduljak a szolgáltatóhoz internet-előfizetésért. Nincs netes előfizetésem, csak wifi-re lépek fel, ha Viberezni vagy keresni akarok valamit, e-mailezni sem szoktam, sms-eket, híváslistákat nem őrizgetek. Csak a legszükségesebb alkalmazások vannak telepítve, a képek pedig SD-kártyára mentődnek, így azokat hiába törölgetem, a telefon elérhető memóriája nem, csak az SD-kártyáé lesz nagyobb. Egy telefonboltos szakember szerint nem megoldás az internet-előfizetés vásárlása; ennek a típusnak a hibája, hogy túl kicsi a belső tárhelye, és nem is bővíthető: 4 GB-ból maga a rendszer több mint 2 GB-ot foglal el. Azt tanácsolta, hogy vegyek helyette egy korszerűbb készüléket, mert ez röpke 3/4 év alatt elavulttá vált.

Valóban ez lenne a helyzet?

A válasz(oka)t előre is hálásan köszönöm.

#Huawey3Y #elérhető tárhely
2016. nov. 24. 08:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Sajnos valóban ez a helyzet, 16 gigásnál kisebb tárhelyű és 2gigánál kisebb RAMmal rendelkezző mobilt nem szabad megvenni mert ez lesz belőle. NEkem most 32gigás van 3GB RAMMAL, lassan 2éve és úgyhasít mint amikor megvettem. Persze ezért zsebbe kell nyúlni. 70-80ezresek már elfogadhatóak.
2016. nov. 24. 09:17
 2/3 anonim ***** válasza:

Pár száz MB? Az még elég sok. Szerintem a RAM-ból fogyhat ki inkább. Mi a pontos hibaüzenet?

A tárhely, vagy memória elfogyása és az internet előfizetés között semmi összefüggést nem tudok,érthetetlen az erre vonatkozó tanács.

2016. nov. 24. 09:26
 3/3 TR75 ***** válasza:

A belső tárhely és az internet előfizetés között nincs összefüggés.

Az a helyzet, hogy a 4 GB belső memória kevés, ebből eleve több mint a felét az android maga foglalja el, marad olyan ~1,86 GB saját felhasználásra, ami gyorsan betelik, ha alkalmazásokat pakolsz rá.

Másrészt az 512 MB RAM is kevés, ezen sincs mit szépíteni, hamar nagyon lelassul a telefon, ha egyszerre több alkalmazást próbálsz meg futtatni rajta, vagy akkor is, ha csak a háttérben futnak.

Nem tudom, az Y3 esetében mi a helyzet, a G620S engedi, hogy SD-kártyára telepítsünk alkalmazásokat, ha az Y3 is engedi, akkor részmegoldás lehet, ha te is ezt teszed (hátulütője, hogy lassabb kártya esetén szintén lassulni fog az appok betöltése).

Sajnos a kevés RAM nem orvosolható, annyit tudsz tenni, hogy a háttérben futó alkalmazásokat mindig kilövöd.

4.4.2. android esetében is minimum 8 GB belső memória és 1 GB RAM kellene ahhoz, hogy megfelelően működjön a teló.

Sajnos a boltosnak igaza van, ez ma már egy elavult telefon, ha arra is használnád, amire egy okostelefon való, tehát appok, levelezés, net, esetleg játék és ilyesmi (igazából akkor is elavult volt, amikor megjelent a boltokban). Belépő (ismerkedő) telefonnak oké, de szerintem gyorsan feltűnnek a korlátai használat közben.

2016. nov. 24. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!