Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogy tudnám követni az új...

Hogy tudnám követni az új telefonokat?

Figyelt kérdés

Egyszerűen sehogy sem tudom megjegyezni, hogy milyen mobilok léteznek. Régebben, amikor még NOKIA 3310, 3330, stb voltak, akkor még teljesen képben voltam, aztán ahogy jöttek ezek az érintőképernyős okostelefonok, valahogy elvesztem.

Pl. ott a Samsung... annyi féle okostelefonja van, és nem értem a logikát az elnevezésükben. Segítenétek?

Az iphone-oknál képben vagyok, de semmi másban nem.

Más is így van ezzel?

2016. nov. 23. 16:36
 1/7 anonim ***** válasza:
65%
én is így vagyok vele. csak az iphone logikát értem semmi mást.:DD
2016. nov. 23. 16:39
 2/7 anonim ***** válasza:
52%
Minek kéne ezt megjegyezni, követni? Jövőre megint lesz egy halom új.
2016. nov. 23. 16:49
 3/7 A kérdező kommentje:

2-es: NEM akarom mindet megjegyezni, mint írtam, nem értem a logikát egyik gyártónál sem (kivéve az apple).

Aki képben van, hogy mi a szisztéma az LG-nél, a Samsungnál, a Huawei-nél, az kérem, írja le.

2016. nov. 23. 17:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Samsung: J széria a leg alja (ne zavarjon ez meg, pl egy J5 2016 nagyonis jó telefon).

aztán jön az A széria, ezek már prémiumabb készülékek.

az S széria a legfelsőbb kategória, amiből az aktuális az S7/S7 Edge. Az Edge képernyője hajlított.

Még van a Note széria, ami szintén felsőkategóriás, nagyobb képernyővel és 1-2 újítással.

remélem tudtam segíteni. Többieket nem igazán ismerem.

2016. nov. 23. 17:13
 5/7 Alex Fly ***** válasza:
100%

LG-nél eddig viszonylag egyszerű volt, itt is betűjelek alapján lettek katrgóriákba sorolva a készülékek. Ez megváltozott, most már ott is nevet adnak nekik -ami megmaradt, a G jelzi az aktuális zászlóshajót illetve ezt követi pár hónap után a hasonlóan csúcskategóriás V.

Lenovoéknál az alap kommersz készülékek az A sorozatba tartoznak, a középkategóriás vonal az S, a felső a P. Volt még a K is, ezek speciális készüléktípusok...

2016. nov. 23. 17:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A Huawei-nél régebben régebben két szérianév volt: alacsonyabb kategóriában az Ascend, magasabban a Honor. Tudásuk alapján az Ascend-en belül a legolcsóbbak az Y típusú telefonok voltak, közepesen a G, és legdrágábban a P típusok. Aztán a P7 volt az utolsó típus, ami még viselte az Ascend nevet, következő generációként a P8 és annak olcsóbb verziójaként a P8 Lite elnevezés már egyből a márkanév után jött, az Ascend szérianév egyszerűen megszűnt, majd az Y is követte a P példáját, és a G8 óta nincs újabb G szériás telefon, pedig már az is 1,5 éves típus.

A Honor viszont külön márkanév lett, a Huawei leányvállalata. Itt a márkanév után mindössze egy számjegy a típus, ami az iPhone-nal ellentétben nem a generációs megjelenésre utal, hanem hardver szerinti besorolás, minél nagyobb, annál jobb. Az olcsóbb típusoknál a számjegy mellett általában egy betű is található. A Honor 4C volt az önállósulás utáni első típus, ami elé néha tévesen még odarakták a Huawei nevet is, már ha nem is az, úgy, ahogyan a kezdetekkor tévesen még a Huawei Ascend P8 elnevezést is használták.

A Vernee pedig még eléggé fiatal márka, aminek semmiféle utalás nincs a típusaiban, a telefonjait istenekről nevezi el. Eddig mindössze 3 típust dobott piacra, amik nemcsak minőségi telefonok, de ár-érték arányban is versenyképesek: legolcsóbb a Thor, majd következik az Apollo Lite és a most frissen megjelent Mars, illetve nemsokára jön a csúcs, a sima Apollo.

2016. nov. 23. 20:46
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2016. nov. 24. 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!