Új dijcsomagot váltotam a telekomnál hűségidő nélkül kértem és 3hónap után derült ki amikor díjcsomagot szeretem volna váltani hogy 2éves hűségidővel kötötték meg mit tudok tenni?
Mivel aláírtad a szerződést, ez már életben van.
Először is, a szerződést felmondhatod a kötbér megfizetése mellett. Ez gyakorlatilag a hűségidővel járó kedvezmény mértéke annyiszor, ahány hónapja igénybe veszed a szolgáltatást. Magyarul jelenleg háromszor párezer forint, amit érdemes kiperkálni még most, ha fontos neked, hogy ne legyen 2 évig hűségidős a szerződésed. Minél tovább vársz vele, annál több havi kedvezményösszeg lesz a kötbér.
A szerződés felmondása után két lehetőséged van:
1) Kötsz velük egy újat rögtön, ezúttal valóban hűségidő nélkül.
2) Elhordozod a számodat.
Ha a számhordozás mellett döntesz, akkor fontos, hogy azelőtt kezdd meg a hordozás folyamatát, hogy a szerződést felbontanád, mert szerződésbontáskor elveszhet a számod.
A fentiek tudatában én egyébként a helyedben kiverném a balhét az ügyfélszolgálaton, hogy én jóhiszeműen, az ügyintézőben bízva írtam alá a szerződést, és ha nem hajlandóak a szerződést módosítani és a háromhavi kötbérösszegtől eltekinteni, akkor kifizetem a kötbért, de elhordozom a számomat. Mivel ez nem éri meg nekik (hiszen így nagyjából 5-10 ezer forintért cserébe lemondanának a tőled határozatlan ideig befolyó, valószínűleg sokkal több pénzről), ezért jó eséllyel elnézést fognak kérni, és módosítják a szerződésedet. Ha viszont nem teszik, akkor késznek kell lenned valóban kezdeményezni a számhordozást és a szerződésbontást.
Ha van még kérdésed, jöhet nyugodtan, most jártam meg mindhárom szolgáltatót sorban, hasonló procedúrákon és panaszbejelentéseken mentem keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!