Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Szerintetek melyik éri meg...

Szerintetek melyik éri meg jobban? Egy iPhone 5S vagy egy Samsung Galaxy S5?

Figyelt kérdés
Szeretném a véleményeteket kérni arról,hogy a kettő közül melyik készülék az amelyik hosszútávon használhatóbb,nem romlik könnyen,megbízható-e stb.

2016. nov. 15. 21:32
1 2
 11/14 BM-Striker ***** válasza:

Nem vetettem össze közvetlenül,de a az aktuális Andoid-od készülékékhez mérve az S5 sokkal erősebb, mint a 5s a mostani iPhone-okhoz képest.

Az S5 Snapdragon 801-énél nincs jelenleg egy szálon 2* olyan erős SoC, míg a 6s kb 2* olyan erős egy szálon, mit az 5s.

És az 1 GB ram kevés a memóriaigényesebb app-okhoz míg az s5 2gb-ja még elégséges.

5s a maga idejében nagyon jó volt, de most már nem éri meg megvenni.

És az S5-nek jobb a kijelzője.

Mindkét készülék szépen öregedett, akinek van még egy-két évig jól meglesz vele átlagos használatra, de venni már nem éri meg egyiket sem. (S5 volt Samsung legjobban sikerült okostelefonja az utóbbi években)

2016. nov. 16. 01:55
 12/14 anonim ***** válasza:
Én azt mondom hogy egyik sem.
2016. nov. 16. 18:06
 13/14 anonim ***** válasza:

" de venni már nem éri meg egyiket sem. "

Ebben egyetértünk. Főleg, ha "hosszabb távon" akarja az ember használni.

Geekbench 4 adatai szerint 1 szálon S5 S801 920 pöttyöt ért el, S7 Exynos 8890-cel 1786-ot. Valóban nincs 2x, de közel van. (Apple A7 itt 1200-et ért el, 6s ~2400-at, tehát áll, amit mondtál.)

"És az 1 GB ram kevés a memóriaigényesebb app-okhoz míg az s5 2gb-ja még elégséges."

És ez miben nyilvánul meg? Memóriahiány miatt bezárásra kerülő Appal 5s-emen anno nem találkoztam. Újratöltögetés természetesen volt, de pont emiatt szokták szidni még az S7-eket is. TouchWiz az TouchWiz.

Szubjektív vélemény (mint aki most váltott SE-re 5s-ről), hogy SE (ami ugye ugyanúgy A9-et kapott, mint 6s) mindennapos használatban nem érződik sokkal gyorsabbnak (sőt, legtöbbször észre sem veszem, hogy lecseréltem), mint az 5s. Ott érhető tetten a különbség, hogy a három-négy nappal korábban használt app is a memóriában marad érintetlenül, ami 5s esetén elképzelhetetlen volt.

"És az S5-nek jobb a kijelzője."

Valóban, valószínűleg jobban bejönne a kérdezőnek S5 kijelzője, mint az iPhone-é. Viszont használt készülék esetén (nem tudom, árulják-e még a két kérdéses készüléket újonnan) AMOLED miatt körültekintőbben kell eljárni.

"S5 volt Samsung legjobban sikerült okostelefonja az utóbbi években"

Furcsa, hogy itt is mennyire eltérően látjuk a dolgokat. Szerintem nem véletlenül S5 kiadása után torpant meg a Samsung menetelése, minden szempontból "unalmas" eszköz volt, ezt követő S6 nem véletlenül aratott nagyobb sikert, a számos területen visszalépést jelentő változások ellenére is. Számomra mindenképp az S7 az, ami a "legjobban sikerült Samsung okostelefon" eposzi jelzőt megérdemelheti.

2016. nov. 16. 19:23
 14/14 BM-Striker ***** válasza:

S5 nem "unalmas", mivel egy oksotelefonnak nem izgalmasnak kell lennie, hanem jól használhatónak. Az hogy az utána magtopant Samsung semmit sem von le a telefon értékéből.

De igazából ez már egyéni vélemény kérdése, melyik a jobb.

2016. nov. 16. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!