Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Cseppálló telefon 1-2 percet...

Cseppálló telefon 1-2 percet kibír egy fürdőkádban?

Figyelt kérdés

Kinéztem egy IP64 védelemmel rendelkező telefont, és az érdekelne, ha fürdés közben beleesne a kádba, esetleg 1 kép erejéig beletenném a vízbe, lenne-e baja.

Papíron nem, de gyakorlatilag esetleg?

Értelmes válaszokat köszönöm! :)

2016. nov. 10. 15:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem kísérleteznék vele. Lehethogy kibírja, de mi van ha mégsem? És kell az nekem, hogy a vadiúj telefonom tönkremennyen felesleges kísérletezgetés miatt?

A helyedben beérném azzal, hogy megnéznék róla pár youtube videót, hogy bírja a vizet. Arra jó, hogy megtudd mire számíts ha véletlenül vízbe esne, de szándékosan nem tenném bele. És fürdőkádba se vinném, elvégre azt a 15-30 percet ha nem bírod ki telefon nélkül, az már betegség.

2016. dec. 3. 13:20
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nem, nem kéne hogy bírja. Gyakorlatilag lehet, hogy kibírná, de mivel a gyártó szerint csak 4-es a vízállósági szintje az IP skálán, ezért "Fröccsenő víz ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)".

Magyarul, ha belerakod a vízbe és működik, akkor örülsz, hogy de jó neked. Viszont ha ettől BÁRMI baja lesz, akkor ugrott a jótállás. Szóval egyáltalán nem javaslom, hogy próbálgasd a vízállóságát.

2016. dec. 3. 15:09
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Nem terveztem kísérletezni vele. :)

2016. dec. 4. 09:16
 14/17 anonim ***** válasza:
93%
Akkor nem lesz pinavideó? :-(
2016. dec. 4. 13:12
 15/17 anonim ***** válasza:

Az IP64 ezt jelenti:

A 6-os por elleni teljes védelmet,

a 4-es vízállóságot fröccsenő víz ellen.

Tehát a vízbe merítést nem tudja.

Itt találod a teljes listát:

[link]

2016. dec. 17. 17:25
 16/17 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, olvastam. :) Gyakorlati tapasztalatokra lennék kíváncsi. :)
2016. dec. 17. 19:32
 17/17 anonim ***** válasza:
Hát hogy mondjam ... ha a minősítés szerint nem bírja, akkor nem bírja. Ha víz alatt szeretnél vele fotózni, akkor inkább nézz hozzá valamilyen vízálló tokot.
2016. dec. 17. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!