Utolsó számlámat miután már felmondtam a szerződést nem fizetem be - mit tehet a mobilszolgáltató?
Mobiltelefon előfizetésem volt hűségidő lejárt, és lejárat után felmondtam a szerződést (immáron hűségidőn kívül).
Majd felmondás után jött egy számla mert kiderült a hűségidő vége és a felmondás napja közti pár napot is ki kell fizetni időarányosan csak felmondáskor még nem volt kiszámolva ez az összeg.
Mi van ha ezt nem fizetem be? Mi lehet belőle?
Kizárni már nem tudnak nincs már előfizetésem.
Bíróság és végrehajtó? Elvileg lehet na de 3000-ért?
Az eljárás nem 3 ezer forintért fog menni, mert minden költséget hozzáadnak és rád terhelnek. A fizetési meghagyás és végrehajtás elrendelési díja + ügyvédi munkadíj már 20 ezer fölött van. Erre jön még a végrehajtó díja és még 10-15 más tétel.
3000 forintból legalább a tízszerese lesz mire hozzád elmegy a végrehajtó.
"Mi van ha ezt nem fizetem be? Mi lehet belőle? "
Semmi.
Vagy elsikkad, vagy nagyon megszívod.
De általában az utóbbi esélyes.
Utána már hiába kapálózol, mikor végzéssel és rendőri kísérettel jönnek a pakolók, a tv 10 ezerért, a laptop 25-ért, a szőnyeg 4-ért beszámítva. Kipakolják a lakást és még marad tartozásod.
"3000-èrt fmh-t nem fog indítani, mert a megindítása minimum 5000 ft 😂 400 millió alatti követelés esetén kötelező fmh-t indítani, nem lehet pereskedni ès végrehajtani sem anélkül."
Félreértettél valamit.
A szolgáltató nem foglalkozik ilyesmivel.
Kiadja behajtó cégnek. Ez jó buli, kár hogy nem nekem jutott ilyesmi az eszembe.
Veszel egy tartozást, egy kis papírmunkával 10-20-50 vagy 100-szorosra tornázod az eredeti összeget. Még ha nem is sikerül mind beszedni, de mindenképp csak nyerhetsz rajta.
Szóval megoldja.
Egy értesítés 3 ezer. Egy kis ügyintézés, 5 ezer, stb.
Pillanatok alatt 20 ezer fölé kerül, amire már a csillagászati kamat kerül és elkezd hízni az összeg. Egy fél év múlva már 100 fölött jár és még nincs vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!