Volt mar valakivel hogy csak ugy kikapcsolt az iphoneja es soha tobbet nem kapcsolt be?
iCloud be volt kapcsolva és hogy a fotókat mentse? Mert akkor van mentés, minden alkalommal amikor töltőre dugtad és volt Wi-fi, képernyő le volt zárva, akkor szinkronizált a telefon és a felhőben megvan minden.
Szervízben nem tudom mennyire vállalnak ilyet, de adatmentő cégek a memóriához (valószínűleg) hozzá tudnak férni és ki tudják olvasni a képeket, bár úgy tudom valamilyen szintű titkosítás is van a fájlrendszeren, ehhez nem értek pontosan hogy miként oldották ezt meg és hogy képek esetén is van -e ilyen titkosítás.
Először is, #1 jól írja, ha használsz iCloudot, akkor minden adatodról, így képeidről is készült biztonsági mentés. Képeidet pl az icloud.com-on tudod megnézni bejelentkezés után.
Másrészt, nem tudom, mikori az iPhone-od (illetve mennyit töltötted), de például az is okozhat ilyet, ha tönkremegy az akku. Nekem régen 20% körül kapcsolt ki, de kolléganőmnek pl 40% körül. Akkucsere megoldotta. Mindenesetre, rakd fel tölteni, nézd meg, reagál-e rá valamire.
#1: jól tudod, AES-256-tal titkosítja az Apple a felhasználói adatokat, így a képeket is. Erről annyit érdemes átlagfelhasználónak tudni, hogy helyesen használva lehetetlen megtörni, ezért szoktak a kulcs megszerzésére rámenni a hackerek. Miután 5s-ben a titkosításhoz használt kulcsok a Secure Enclave-nek nevezett Secure Elementben találhatóak meg, ez is jó közelítéssel lehetetlen.
Beállításoknál tárhely és iCloud, vagy "általános"-on belül van, tehát beállítások/általános menüponton belül), ott bekapcsolhatod hogy mit mentsen.
Ha telefont rádugod a gépre, akkor meghajtóként megjelenik, vagy ha iTunes fel van telepítve akkor is kimásolhatod számítógépre az összes képet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!