Miért jobb a Snapdragon 820 mimt a HiSilicom Kirin 955?
Ezt nehéz eldönteni, mivel 820-ban más típusú magok vannak.
Az biztos, hogy a 820-nak erősebb a GPU-ja.
"4 mag 2.2GHz" - még annyi sincs! 2 mag 2.15 GHz + 2 mag 1.6 GHz! Szóval még csak nem is rendes 4 magos, hanem csak 2+2 , így még én se nagyon értem a dolgot! Bár tény, hogy a 820 lapkái már csak 14 nm-esek, de ez önmagában szerintem még kevés, ahhoz a magok memóriája is 128 bit kéne hogy legyen, hogy azt mondhassuk rá, "azta,ez igen!", de semmi ilyesmi, továbbra is "csak" 64 bites magok vannak ebben is.
A titkot szerintem valahol a processzor Kryo technológiájában kell keresni, ami gyakorlatilag a Qualcomm egykori Krait technológiájának modern újraélesztése! És bizony anno a Krait arról volt híres, hogy az akksit nem kímélve minden energiát a processzor, és persze az egész telefon gyorsaságába fektetett, nem úgy, mint a mai energiatakarékos Cortex technológia!
Legalábbis én erre gyanakszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!