Letiltották a telefont amit vettem, mit tudok tenni?
" Úgy tudom, hogy részletre történő vásárlás esetén is a vevő tulajdonába kerül a készülék, így törvényesen adta el nekem"
Ha letiltották, akkor azért mert a részletet nem fizette vagy az eladó vagy te aki megvette a készüléket. Megpróbálhatod a pert, bár kétlem, hogy bármelyikőtöknek igazat ad a bíróság. Neked bizonyítani kéne, hogy nem tudtad, hogy részletfizetéses a telefon, és ahogy írtad még adásvételi szerződés sincs. Így nehéz lesz.
Az eladó már nem ilyen szerencsés, mert hiába tiltották le a telefont a tartozását rendeznie kell.
"Még abban reménykedem, hogy talán imei szám cserével meg lehet oldani. Ezt javasolták az ismerősök, csak vajon tényleg lehetséges e ezzel a módszerrel megoldani a problémát?"
Ha pl van készülékbiztosítása és lopottnak jelentette a telefont, akkor (bár gyakorlatilag kicsi rá az esély, de nem nula, így beleszaladhatsz) még nagyobb galibába sodorhatod magad az IMEI cserével. Csak azért szólok hogy tudd.
Ha már a SIM-ed járt a készülékben, onnan nem kell hozzá sok ész lecsekkolni.
Engem már rángattak ki ilyenért a rendőrök hajnak kettőkor az ágyból házkutatásival. Nem olyan vicces.
A tesómnak kínáltak egy eladó telefont, de neki nem kellett, elhozta hogy nézzem meg. Kipróbáltam, de nem kellett.
Másnap hajnalban bevittek, tíz körül kihallgatás. A végén kiderült, a készülék tulaja a kocsi tetején hagyta a telefonját, ami leesett. Ő persze lopást jelentett, nehogy kiderüljön milyen balfäsz. Aki megtalálta ezt nem tudta, ő kínálta a tesómnak. És így tovább. Gondold el ha megveszem és nyomok egy IMEI cserét rá, garantáltan nem magyarázom ki magam az orgazdaságból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!