Miért töltődik nagyon lassan a Samsung galaxy s6 Edge telefonom?
Li-ion aksinak, elvileg a ciklusszámmal csökken a kapacitása, azaz a töltési idő csökken, egyre gyorsabban feltölt (más akkunál is így van általában). Én legalábbis így gondolom most.
Teljesen kikapcsolt, vagy bekapcsolt állapotban mért töltési időket hasonlítasz fent össze?
Nő a töltési idő, ha a vétel óta sok úja alkalmazást telepítettél, aminek egy része a háttérben fut töltés közben (mert bekapcsolva töltöd fel).
Ha elromlott a töltőd, pl. kontakt hibás, akkor is nőhet szerintem. Töltsd teljesen kikapcsolt állapotban, a telefonok általában ekkor is jelzik a töltő észlelését és a teljesen feltöltött állapotot.
Törölj le néhány felesleges alkalmazást, vagy olyan alkalmazásokat, amelyek erőforrás igényesek, de már meguntad őket, viszont a háttérben, vagy láthatóan futhatnak.
(Li-ion akkunál nincs "memóriahatás", így a 0-ra lemerítés, majd teljesen feltöltés nem segít, elvileg, nem is jó nekik a teljes "kisütés".)
Milyen hőmérsékleten tárolod és töltöd a telefonodat?
Esetleg hidegben is lassulhat a töltés.
7.: Szia!
Válaszoltam.
(Egyébként én is FIDESZ szavazó vagyok. De ez itt miért számít?)
Akit érdekel, ezt a cikket találtam.:
Durva becslés, de (2,5 / 80) * 100 = 3,125 h (20% töltöttségi szintről indulva).
A Li-ion akksik töltési ideje kb. 3 h (0 - 100%), ezt fent is el lehet olvasni.
Ja, 30%-ról, kb. 2,4 h töltési idő reális neked.
Gyors töltő a megoldás, de az csak 70%-ra tölti majd fel, ezután jelzi ki, hogy töltés vége. Közben leírtad, hogy az elején egy másik töltővel használtad, lehet az volt a gyors töltő, ahol a töltés 2 h alatt megvolt, ami kb. 85%-os kapacitásnak felel meg a valóságban, csak az elektronika itt kikapcsolta a töltést.
Szerintem teljesen egészséges a Li-ion akkud és a töltő is!
Szia!
Ezen a videón két módszert láthatsz, ami segíthet.:
https://www.youtube.com/watch?v=RHlR3p3YkLg
Az első a cache partíció törlése, a második az alacsony töltöttségi kapcsoló bekapcsolása.
Az első rövid leírása itt is elérhető.: [link]
Kikapcsolás töltőn
Volume up, Home és Power gombok egyidejű lenyomása
..boot menü előjön
"wipe chache partition" menübe bemész
OK (két oldalsó gombbal navigálsz, a power gommbbal okézol)
Majd "reboot system" opció.
A telefon újraindul.
Ezután a másik módszer.:
Bekapcsol a telefonod.
Telefonálás menü
beírod: *#9900#
Előjön egy hosszú menüsor.
A LOW BATTERY DUMP kapcsolót OFF állásból ON állásba kapcsolod.
A legalsó EXIT menüponttal kilépsz innen.
Ezeket a fenti videón láthatod angol nyelven.
Itt a fentieken kívül további tippeket találhatsz.:
Keress rá Google-ban: "Samsung galaxy s6 Edge"+"slow charging"
Csomó leírást találsz, nem egyedi a problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!