Manapság mekkora az okos telefonok élettartama? Hány évig működnek ezek? Ártól függ ez?
Egy nokia lumia mennyi volt anno?
A későbbi válaszolók, megírnák hogy hány ezres telóról írnak?
Előre is köszi :)
Mit nézünk átlagnak? Van akinek hetente elromlik, van akinek meg évtizedig is elmegy.
Na meg van az átlag ember, aki telepakolja minden szarral, aztán sír hogy merül, lelassul, vagy egy alap "kattints a tovább gombra" típusú szoftver frissítést is képes elrontani. Meg vannak olyanok, akik meg tudják csinálni a kisebb nagyobb szoftveres, hardveres bajokat.
Amúgy saját tapasztalatok:
Xperia X8....6 éves telefon, a mai napig úgy működik mint régen, pedig párszor földhöz is vágtam.
Xperia T...4 éves telefon, nálam van vagy 2 éve, anno 100+ ezres csúcs volt, én 18-ért vettem meg, és kisebb hibákat leszámítva a mai napig használható, egyedi rendszerrel pedig villámgyors is.
Hamarabb avulnak el technikailag a telefonok, mint hogy tönkremennének. Szerintem egy csúcskészülékben olyan 3-4 év van amíg kényelmesen használható, míg egy 20 ezres telefontól már 1 hét után is agyvérzést lehet kapni.
Persze hogy függ az árról
A laikusok nagyon szeretik összehasonlítani a negyedmillás Iphonejukat a 20ezres android mobilokkal "de hát az ájfón 5 évig bírja)
Alapvetően egy csúcs telefon kb 3 évig tudja tartani a lépést. És ne higy azoknak akik itt írnak, hiába működik, hidd el lassabbak lesznek, nem lehet kihasználni őket, nem lehet frissíteni, ezáltal az alkalmazások sem letölthetőek, hardverek elavultak stb.. Ha igazán használsz egy telefont, akkor 3 év után garantáltan nem lesz az igazi. Lehet ez 20ezres android 130 windows, vagy 400ezres iphone
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!