Idegen ember nevén van a telefonszámom?
11 koromban kaptam egy telefont, egy bizonyos telefonszámmal. Édesapám intézte, csakúgy mint a családban bárki másnak, mert akkor én kiskorú voltam. Azóta más készülékkel, de azt a számot használtam.
Eltelt ugyebár 15 év, nem kellett soha teló ügyet intéznem. A mai napon le akartam cserélni a SIM kártyát nanoSIMre készülékváltás miatt, de nem tudtam. Ugyanis a telefonszám se az én nevemen, se édesapámén nincs, egy vadidegen emberén viszont igen! Otthon apám előkereste az online Telekomos belépéshez szükséges kódot, beléptem a felületre és ott is egy idegen férfi neve volt az enyém helyett. Mi az isten történhetett? Feltöltőkártyás telefon, tehát nem előfizetés. 100% hogy apám vette anno a telefont.
A Telekomos ügyintéző annyit tudott csak csinálni, hogy hozzávitt mint társtulajdonos(?) és 30 nap múlva mehetek ügyet intézni (nanoSIMre becserélni a SIMet), ha addig ez a fantomember nem akadályozza meg, hogy az én számommal ne intézkedhessek...
Mi történhetett? Nagyon bosszantó, főleg hogy hülyének nézik az embert.
Azért ez így nagyon érdekes. Én a másik, teljesen jóhiszemű ember helyében nagyon mérges lennék, ha egy akármilyen ügy intézése miatt nem tudnék lépni, mert időközben "levődött" egy társtulajdonos, akinek ahhoz a kártyához, ami nála van, már semmi köze nincs, de mégis szükséges a hozzájárulása ahhoz, hogy ő a saját kártyájával kapcsolatban ügyintézhessen. Ez volt az egyik verzió.
De ez így nem kerek. A másik verzió:
Annak az embernek már egy másik ügyfélszáma van, bár a telefonszáma ugyanaz. Ahhoz a másik ügyfélszámhoz másik jelszót adott meg. Ha egy nem használt, fel nem töltött kártyához tartozó telefonszámot újra kiosztanak, akkor a régi ügyfél "elvész", nem múködik a jelszava sem. A régi jelszóval nem lehet belépni a számhoz tartozó új ügyfél felületre.
Ez a kérdés egy alaposan, minden részletében kidolgozott kitaláció, szép munka, de további agyalást nem igényel.
Kedves utolsó,
nagyon örülök, ha ez számodra csupán kitaláció, nem te szívtál tegnap 2x30 percet emiatt. Bár ez lenne a legkisebb dolgom, hogy marhaságokat találjak ki.
elő kell venni a fiókból az apád által aláírt szerződést, és nincs probléma
de valószínűbb, hogy apád bement egy sufni gsm boltba, és vett egy használt feltöltős simkártyát 500 forintért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!