Telefonok készítése, gyártása közben milyen ragasztót használnak a gyárakban illetve milyen ragasztóval ragasszák össze a telefonokat?
Enyvet használnak (hőre lágyul), és sztem nem is az a lényeg, hogy mivel, hanem hogy hogyan. Meg van adva pontosan, hogy milyen hőmérsékleten, hova milyen vastagon kerüljön a ragasztó, milyen irányú és mekkora nyomással, meddig kell rögzíteni az alkatrészeket, hogy kialakuljon a résmentes ragasztás. Meg persze az egész tiszta környezetben történik, a legapróbb porszemcse sincs a levegőben, szabályozott hőmérséklet, páratartalom stb.
Ez az, amit utólag, megfelelő gép hiányában nem lehet reprodukálni, mert nem lesz elég meleg, vagy túl meleg lesz az alkatrészeknek, itt túl sok és nem fekszik fel megfelelően, ott túl kevés és nem fogja meg stb...
A gyári összeszerelés célszerszámokkal és anyagokkal optimális körülmények közt történik.
Ezt a szervizekben nem tudják garantálni.
Épp a múltkor keresgéltam UV fényre kötő ragasztó után a neten és ezt találtam. [link]
Megkérdeztem mit szoktak ezzel ragasztani a telefonban. Akkor mondta az eladó, hogy a mobiltelefon LCD kijelzőjére ragasztják fel vele az érintő fóliát. Ha oda elmész, akor elmeséli mit hogyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!