"Letiltás ellen garanciát vállalok"?
Most ez a valóságban, hogy működik?
Ír a tag egy papírt, hogy a "magyarok istenére esküszünk, hogy a telefonszámlát mindig befizetjük"
és kb ennyi?
Ér ez egyáltalán valamit?XD
Van a dolgoknak egy logikai sorrendje.
Ha részletre veszi a telefont, addig nem az övé jogilag, amíg az utolsó fillért ki nem fizeti érte (ezen nincs mit csodálkozni, benne van a szerződésben).
Ha még nem fizette ki és eladja neked, akkor meg teljesen mindegy milyen papírt ír, hiszen ő nem is rendelkezhet az eladása fölött (mivel csak használója), így az adásvétel semmis (attól függetlenül hogy a pénz nála, a teló nálad).
Tehát ha nem fizet, életbe lép a szerződés záradéka, ami a letiltásról szól.
Erre te bemész egy papírral a szolgáltatóhoz, amit a nem fizető tag írt neked.
Mit mondanál?
Hogy ő megígérte neked hogy nem tilthatják le?
És ide is írta neked kockás papírra?
És kibírnák szerinted röhögés nélkül?
Utolsó válaszolónak igaza van.
De mi van akkor, ha tényleg történik ilyen? Oké, nem rendelkezhet felette, de mivel annak a szerződésnek a velejárója a vevőt terheli, egy ilyen esetben őt lehet felelősségre vonni. Aki megvette, az jogszerűen járt el, a másik fél szerződésében, hogy mi van leírva, az ilyenkor nem érdekes. Persze, ha letiltják telefont, akkor az gáz, de követelheti a vevő a visszavételt.
"Aki megvette, az jogszerűen járt el, "
Nem jogszerűen hanem jóhiszeműen járt el, de attól még az adásvétel érvénytelen.
"De mi van akkor, ha tényleg történik ilyen?"
Akkor megtévesztésről van szó.
"de követelheti a vevő a visszavételt."
Persze, polgári peres úton.
Nem telefon, de a szitu hasonló.
Elütöttem egy gyalogost motorral.
A motorom összetört, én megsérültem, a ruházatom leamortizálódott. Durván 200 ezer kár.
A gyalogos ittas volt, nyugdíjas és szabálytalan.
Őt a rendőrség szabálysértési bírsággal sújtotta és lezárta az ügyet.
Én hiába mentem bárhová, semmilyen biztosítása nem volt ami fedezhette volna a károm. Maradt volna a pereskedés. Bele kellett volna tolnom némi pénzt, majd egyszer lehet hogy megítélik az összeget, de behajtani nem tudják, azzal meg nem vagyok kisegítve.
Azt a pénzt inkább ráköltöttem a motorra.
A teló ügy meg még ettől is komolytalanabb. Ha 50 ezer alatt van a vételár, max szabálysértési kategória, így még emiatt is leszärják a fejed.
És általában nem a jól menő gazdag vállalkozók adják el az előfizus telefonokat, hanem csóró senkiháziak, akin utána hiába keresed a pénzed.
#7:
Igen, egyetértek azzal, amit leírtál.
Persze én értem magát a jogi oldalát, csak azzal a vevő nincs kisegítve. Mondjuk én ilyen üzletbe sosem mennék bele, nem is értem mi szükség van erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!