A windos phone-t miért nem fejlesztik?
Windows Phone-ra azért nem fejlesztenek olyan ütemben, mint más platformokra, mert nem éri meg a cégeknek. Piaci részesedése csekély, és az MS lényegében már 3x nyomta meg a Reset gombot (7, 8.1, 10), ami azt jelentette, hogy a fejlesztőknek keményen hozzá kellett nyúlni a kódhoz, már ha ki akarták használni az új lehetőségeket, fejlesztéseket.
Az, hogy nem érkezik meg egy üzenet, négy dolog okozhatja:
-az értesítés küldője, azaz a Facebook/Viber
-a Push Notification szolgáltatás, amely itt ugye az MS-é
-a telefon OS-e
-az alkalmazás (nem újítja meg periodikusan a push tokent, azaz a "címet", ami alapján az értesítés küldője (FB, Viber) elküldheti neked az üzenetet)
-probléma a hálózati kapcsolattal (bár ettől még késve ugyan, de meg kéne érkeznie)
Láthatod, hogy ebből 2 dolog tartozik MS-re, 2 FB-ra/Viberre, egyre pedig aligha van bárkinek is kihatása. Évek óta nincs saját (mindennapok során használt) Windows-os telefonom, de abból ítélve, hogy kolléga telefonja 2 percenkénti csipogásával őrületbe kerget, illetve nem is panaszkodik, a push szolgáltatással aligha lehet rendszeresen probléma.
Viberrel, FB Messengerrel egyébként nekem iOS-en is van gondom, utóbbi pl múltkor nem jelzett, mikor húgom kért tőlem valami fontosat, aztán persze, hogy sértődés lett belőle, hogy nem válaszoltam.
Amit tudok javasolni, hogy írd meg a Store-ba a problémákat (bár aligha veszik figyelembe, lásd legelső bekezdést), meg rendszeresen nyisd meg az alkalmazást (hogy frissíteni tudja a tokent);
Azért mert halott rendszer.
Fater céges Lumia 430-ára feltettem a Windows 10 Mobilet, a végeleges verziót és 2 nap után szinte könyörgött, hogy tegyem vissza a 8.1-et... Most nem akarom leszólni a Microsoftot, de az utóbbi időben többet anyáztam őket, mint bármely más cégeket együttvéve. Most épp itt cseszegetnek, hogy már nem 30GB a OneDrive tárhelyem, hanem 5GB(!!!) és sürgősen töröljem le a cuccaimat, mert túllépi az új keretet. Ez milyen bunkósság, persze a Google képes korlátlan tárhelyet biztosítani a fotóimnak és 15GB-ot az egyéb cuccaimnak.
"A messengeren néha nem kapom meg az üzeneteket valamikor kiírja hogy van de közben nincs a Viber még rosszabb a facebook-on nem ír ki mindent amit megosztanak vagy ha meglettem jelölve egy képen"
Én 6 hónapig használtam a 8.1-et és ugyan ez volt. 3 óra után egyben megkaptam a kérdést 60 kérdőjellel.. És én magyarázkodjak, hogy a több éves push notification service képtelen működni egy olyan vállalat telefonján, aki a kezdetektől szoftvereket készít. Miért van az, hogy a kisebb múltú Google képes ezt megcsinálni?
Legalább az Android és az iOS valamiben kiemelkedően jó, de ugyanezt nem lehet elmondani a Windows Phone-ról és a Windows 10 Mobileról. Csak annyi, hogy gyors, de ha nem szinkronizál semmit a háttérben (messenger/viber) akkor jó, hogy gyors, ezért ezt nem mondanám előnynek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!