A GSM boltokban miért sokkal olcsóbbak a telefonok, mint pl. Media markt, Ipon stb?
Szóval miért van az, hogy az ilyen online GSM boltokban néha akár féláron is meglehet kapni a telefont?
Ugyanazt kapja az ember? Bontatlan csomagolásban a teljes értékű telefont? Megéri ott megvenni? Megbízhatók? Van bármi hátránya, ha ott veszem meg?
-Legjobb esetben is csak egy lyukat bérelnek, azaz sokkal kevesebb a fenntartási költségük
-Az olcsó árért lényegében nem létező garanciát és supportot várhatsz
-Szürkeimportos telefonokat hoznak be
-Elcsalják az áfát
De főleg az utolsó kettő miatt.
Nem éri meg, kockázatos.
Bontatlan csomagolás általában nincs. Sőt, annak is örülhetsz ha a telefont a gyári dobozában kapod meg.
A többit leírta a 2. válaszoló.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
És pl. a www.mobilkereskedes.hu az is ilyen gsm boltnak számít? Itt sem éri meg telefont venni? Elvileg 1000 nél is több értékelése van, akkor annyira nem lehet rossz, nem?
Nem érnek semmit a szavazatok. Egyrészt "laikusok" szavaznak (olcsón megveszik a telót, és ameddig nincsen baja, addig örülnek, hogy milyen király webshopból rendeltek). Így kábé teljesen lényegtelenek a pozitív visszajelzések Árukeresőn.
Másrészt pedig az egész Árukereső egy nagy kamu. Teletolja a találatokat nyomott árú kamu boltokkal, és a szavazási rendszerük sem ér semmit. Például egy cégcsoport az Árukereső és az eMag, és azt hallottam, hogy lényegében hamisították az adatokat (negatív vélemények cenzúrázása).
@ www.mobilkereskedes.hu
Nem hallottam még róla, ez is elég sufnicégnek tűnik. Az olyan cégek már alapból gyanúsak, akik template kinézetű webshopot használnak, és külön pénzt kérnek a normális 2-3 éves gyári garanciáért.
PartneroGSM-től rendeltem már sok telefont, garanciáztatáskor is korrektek voltak.
Utolsó:
Ha csak 10-15 ezerrel lenne drágább, akkor szerintem is megérné a gyári garisat választani, de a különbségek csúcstelefonoknál 60 és 100 ezer között mozog (pl Galaxy S7 Edge-nél 80 ezer a különbség). Ennyit nekem nem ér meg a gyári garancia, főleg azért, mert csekély esélye van annak, hogy egy telefon elromlik garanciaidőn belül, mellesleg, ha el is romlik, ennyi pénzből még a javítására is futja. Ezért jó egy megbízható GSM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!