A gyorstöltés módot ki lehet kapcsolni hogy normál sebességel töltsön a telefon?
A gyorstöltő rövidíti az akkumulátor élettartamát. Én sem szoktam használni. Nincs kedvem évente cserélgetni az akksiit a telefonomban.
Ha a gyorstöltés 1 év alatt kinyírná az akkut, az emberek tömegével vinnék vissza gariba az ezzel a technológiával szerelt mobilokat, és nem vennének többet az adott márkából.
Persze nyilván a Qualcommnál és a Samsungnál dolgoznak hülyék. Én is hülye vagyok, mert a Galaxy S5-öm 2 óra alatt feltölt, és utána 2 napig bírja. Biztos nem kapta meg az akku az értesítést, hogy már egy éve el kellett volna romolnia...
butaság, hogy a töltés sebessége ne befolyásolná az akkumulátor életciklusát.
A tesla is hivatalos közleményben ismerte el, hogy a gyakori gyors töltés rontja az akkumulátorok élettartalmát. Épp ezért van, hogy a tesla bizonyos számú gyors töltés után már csak kevesebb áramerősséggel hajlandó tölteni, megakadályozván az akkumulátor idő előtti tönkremenetelét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!