Sony telefonokra ugyan úgy lehet telepíteni custom romot, mint a Samsungokra?
Sok-sok Samsung telefonra telepítettem már CM-et vagy egyéb custom romot, most viszont egy Sonyra kellene. Kérdésem, hogy ugyan úgy recoveryből telepíthető a .zip formátumú fájl? És ugyan úgy Odin segítségével rootolható?
Mellék kérdés: Hogyan tudom Sonynál behozni a recoveryt? Ugyanis itt nincs Home gomb, mint a Samsungnál. Vagyis van, csak érintés érzékeny, nem fizikai gomb.
Az Odin "Sony változata" a flashtol.
Recovery-t úgy tudod elérni, hogy bekapcsoláskor a Sony logónál a led felvillan, akkor te hosszan megnyomod a hangerő minuszt. Persze előtte tenni kell egy recovery-t rá, cwm twrp stb amit találsz. Javaslom az XDA-t.
Rootolni meg általában toolkit, vagy prerooted rom flashelésével szokás a Sony telefonokat, de én így csináltam:
Sony Z3
4.4.4-en Kingroot-al rootltam.
Feltettem a gépről telepíthető Nuts TWRP recovery-t.
Azon feltelepítettem a 6.0.1-es előre rootolt (supersu-s) alap sony romot, majd egy xposedet h személyre szabjam.
Nyilván lehet CM-et is helyette feltenni, de nekem a Sony rom nagyon tetszik, mert közel áll a stock-hoz, és rengeteg extra van benne, olyanok amik CM esetén nem elérhetőek. (dupla kopp alvás, kesztyűs mód stb)
De szeretem a CM romokat is, nexus 7-emen CM13 van.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!