Bármilyen autós töltővel lehet mobiltelefont tölteni? Úgy tudom,12 Volt feszültséget ad le, a telefon akkumulátor pedig csak 5V feszültséget tárol. Hogy van ez?
Van egy szivargyújtóba dugható töltőfej, USB bemenettel, tehát sima USB kábelen rá tudok dugni bármilyn telefont, régen kaptam valamelyik Nokia telefonhoz, amelyben 5V, 1000MA akkumulátor volt.
Én mindig úgy tudtam, hogy a szivargyújtós töltő 12V feszültséget ad le... Nem károsítaná ez bármely készüléket?
Nem. 12V az autóban van.
Az USB 5V-os, a telefon akkuja pedig 2.7V körüli.
A töltő elektronika oldja meg a dilemmát.
5V egy giga amperes akkumulátorod pedig biztosan nem volt (1000MA)
Mi a helytelen abban amit írtam, miért nem lehetséges hogy ekkora kapacitású akkumulátor volt?
Manapság már sokkal nagyobbak vannak.
Akkumulátor típusa
Li-Ion
Akkumulátor kapacitás
1570 mAh
Újabb iPhone-ok esetén ez mégtöbb, a 2000 számot is meghaladja azt hiszem. :-)
Eltévedtél a betűkkel.
Szorzószám rövidítések:
m: milli, ezredrész,
mm milliméter
mA milliamper
mAh milliamperóra, 1000 mAh = 1Ah
k: kilo, ezerszeres szorzó
km kilométer
ohm kiloohm
kA kiloamper
kW kilowatt
M, Mega, egymilliószoros szorzó
Mohm Megaohm
MAh elvileg Megaamperóra, gyakorlatban nem használják
Szóval 2000 MAh az 2000 millió amperóra, 2 Gigaamperóra, ekkora akkukapacitás az Allures of the Seas luxusóceánjárón sincs összesenm a géptermet is beleértve...
Ez sejthető volt, de az M akkor is Mega.
miliwatt vagy Megawatt sem mindegy
"A kezdetektől milliamperre gondoltam."
Azért kell azt leírni amire gondolsz, mert az várhatóan kevesebb bonyodalommal jár.
...mert mint tudjuk nem mindegy hogy vidd ki a bilit, vagy idd ki a bilit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!