Melyik a jobb telefon az androidos vagy a windowsos?
Ha ez egy éve kérdezed meg azt mondtam volna, hogy a windows.
De inkább az android. Ennek egyszerű oka van:
A Lumia telefonokon kívül nagyon minimális számú telefon érkezik WP-nal, és jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a microsoft levette a kezét a Lumiákról, az alacsony eladási számok miatt nem is ad ki belőle többet.
Pedig (személyes vélemény) a wp nagyon eltalált rendszer, gyors, stabil, és kényelmes használni. DE, sajnos rossz híre van (a wp7-ből adódóan), és ez azt a következményt vonja maga után, hogy nem veszik elegen, ebből sajnos megint egyenesen következik, hogy az alkalmazásfejlesztők nem nagyon fejlesztenek rá, mivel nincs elég fogyasztó, és ennek egyenes következménye a kevesebb alkalmazás, ami addig nem is fog növekedni, amíg a microsoftnak nem sikerül valahogy több vásárlót meggyőzni.
Nem azt mondom, hogy alapvető alkalmazások nincsenek rá, mert de, csak sajnos nem annyi, mint droidra vagy iOS-re.
A "csodát" jelenleg a (z elvileg hamarosan megjelenő) surface phone-tól várják. Lehetséges..
Sajnos bármennyire jó a WP, ha nincs elég app fejlesztő, akkor nem érdemes megvenni.
Attól függ milyen árkategóriában.
Olcsó androidosat biztos nem vennék, hiába van rá sok app, ha ráteszel hármat és összefossa magát a gyenge hardver, akkor inkább egy gyors és stabil Lumia, a kevesebb app ellenére is.
Közép kategória és afelett már inkább droid.
Ha csak telefonálni kell akkor WP. Ha baszkurálni is akarod akkor Andorid, az arra való.
Én nem tudom mi lesz a sorsa a WP-nak, a Microsoft nagyon belelendítette magát pár éve abba, hogy minden eszköz a telótól a gépik Windowst futtasson, nem hinném hogy csak annyiban hagynák, meg eleve 10 évre szerződtek le a Nokiával is. Valamit be fognak dobni. Csak persze megint olyan lesz gondolom, mint a WP7 és 8 között, hogy az appok nem kompatibilisek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!