Honnan tudom hogy mennyit bír még a powerbank?
Vettem egy powerbank-ot (DENVER PBA-2600)
A prolémám az, hogy nincs rajta semmi jelzés, annyit csinál, hogy mikor épp feltöltöm pirosan világít, majd mikor a telefont töltöm vele kéken. Folyamatosan világít, nem kezd el villogni vagy ilyenek.
Honnan tudom hogy mennyit bír még?
Egyébként tökéletesen működik.
Méretéből és kapacitásából ítélve 1 db 18650-es cella van benne. Szétszeded, multiméterrel rámérsz a pólusaira. Megnézed a cella típusát, nézel hozzá egy kisütési görbét. Mivel USB-n adja le a delejt, ezért számolhatsz egy 0,5A-es kisütési árammal.
Pl. itt egy kisütési görbesereg egy Samsung ICR18650 cellához, a tied sem lehet nagyon különböző:
Itt megnézed az általad mért feszültséget a 0,5A-es görbén. Pl. ha 3,85V-ot mértél, akkor tudod, hogy 0,75 Ah-t használtál el, és 2,6 Ah a teljes kapacitás, azaz (2,6-0,75)/2,6=71%-on áll a powerbank. Persze ezt macera folyton kiszámítani, inkább készíts egy kapocsfeszültség-töltöttség táblázatot, és akkor csak azt meg a multimétert kell magaddal vinned, hogy mindig tudd, mennyit bír még a powerbank.
Esetleg ha nagyon barkácsoló kedvedben vagy, rendelhetsz mondjuk a dx.com-ról egy kis LCD kijelzős feszültségmérőt, amit akár rá is építhetsz a powerbankra. Vagy vehetsz egy általános célú LCD kijelzőt, meg egy mikrokontrollert a vezérléséhez. Nem lenne nehéz egy olyan programot írni, ami méri a feszültséget, kiszámítja a százalékos töltöttséget, és kiteszi a kijelzőre.
Egyszerű.
Feltöltöd ezt a vackot.
Ha kell, rádugod a telefonra, kb félről feltölti egészen, vagy lemerültet félig.
Ha használtad újratöltöd.
A csodát ne egy ezer forintos cuccban keresd.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Én is meglepődtem rajta, de jól működik, próbának vettem hogy megnézem mit tud mert tényleg olcsó volt, de a teljesen lemerült telefont 100%-ra feltöltötte, 3x használtam egy töltés alatt eddig, bár igaz hogy egyik alkalommal se volt teljesen lemerülve a telefon, olyan 30-40%-ról töltött.
Most, ahogy írtátok lemerítem majd 24 órát töltöm, aztán megnézem hányszor tudom használni ha 0-ról 100%-ra kell tölteni a telefont.
köszönöm mégegyszer mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!