Mikor lehetséges készülékcsere Apple-garanciával? (iPhone 5s)
Bő 4 hónapja van iPhone 5s készülékem. Ez idő alatt előfordult már, hogy az érintőképernyő nem reagált (csak miután lezártam és újból feloldottam a telót, az értesítések között hiába töröltem volt olyan, amit odarögzített, és csak valamivel később, sokadjára törölt. Beragadt már úgy a hangerőnövelő gomb, hogy csak kikapcsolással sikerült leállítani, egyszer a fényképező indításakor valami ótvar rózsaszín kijelző/kamera hiba jelent meg, mintha ha vmi nagyon érdekes filter lett volna - ezt lövésem sincs hogyan tudnám jellemezni és hogyan sikerült előidézni. Valamint szintén most megesett, hogy az alsó blokk felnyitása, illetve a felső sáv lehúzása nem működött, csak újraindítással.
Ismerős felvetette a csere ötletét, van valakinek tapasztalata ezzel? Sima ügy, vagy valóban látványos/maradandó pl pixelhiba esetén van csak erre lehetőség?!
Hogy mikor cserelik vagy mikor nem azt mi neked tuttira nem tudjuk megmondani, mert annyi furcsa dolgot soroltal fel, hogy azt se tudnam hol kezdjem a diagnosztizalast.
Beviszed a boltba es elmondod nekik, hogy mi a baja.
De elotte mindig frissitsd a legujabb verziora, mert addig ra se neznek. Es ments le minden fontos fotot/videot.
Beviszed es elmondod mi a panasz. Megnezik, ragdujak ilyen-olyan eszkozokre, teszteket futattnak rajta es ha talalnak hibat, akkor kozlik, hogy mi a megoldas, javitas vagy csere.
En audio gondokkal vittem be a telot, ilyen-olyan teszt negativra jott ki, azt mondta nem tud vele mit csinalni. Nagy mergesen kijottem, de azota mintha megjavult volna.
Haverom hangszoro problema miatt vitte be, hiaba hangositotta fel a keszuleket, a hangszorot alig lehetett hallani, azt peldaul azonnal csereltek, mert azt nem lehet javitani. A masik haveromnak a home gombbal volt valami baja, az is rogton csere.
Persze nem egy zsiruj bontatlan telefont fogsz kapni, hanem egy olyan allapotban levot, mint amilyet te beviszel.
Miért ne váltana akit akarna? Azért az Apple-nél messze nem jellemző, hogy valaki épp egy ilyen defektes telefont fog ki :D Én is androidról váltottam iPhone-ra, és messzemenően meg vagyok vele elégedve.
Egyébként az, hogy vizesen (igen, az izzadság is annak számít) nem érzékeli a touch ID az ujjadat, teljesen normális.
Ismerősök mellett én is fórumokon tájékozódtam, és hagyatkoztam részben a véleményekre. Volt ilyen is, olyan is. Nem elvenni akarom a kedvet, csak erősíteni z elégedetlenek táborát.
A futásos esetnél sokadszorra próbáltam feloldani, nyilván töröltem hol a kezem, hol a gombot, nem volt az olyan nedves..
Máskülönben igazad van, tényleg defektes, és nagyon idegesít. Kajak ránézek a telóra, érzem, hogy még komolyabb javíttatás után sem jönnék ki jól ezzel a konkrét készülékkel, ezért akarom, hogy cseréljék ki ugyanilyenre.
Update: A felső feloldó gomb kinek mennyire stabil? Csak mert ha én végighúzom rajta az ujjam, rendesen lötyög, nagy a holtjáték. Azt hittem ez a normális, de aztán kezembe vettem más készülékét, akinek meg full masszív az egész gomb. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!