Mi történik akkor ha felveszel részletre egy csúcstelefont a t-mobilenál és nem fizeted a havi díjat egyáltalán?
Figyelt kérdés
Félreértés elkerülése érdekében nem én csinálok ilyet!Van egy férfi aki felvett egy samsung s7 edge telefont részletre és el akarja a haverjának adni 80 ezerért ami jóval áron alul van!Ha nem fizeti a havi díjat csak a kártyát tiltják le vagy az egész telefont lezárolják?2016. jún. 21. 16:44
1/6 anonim válasza:
Az egész telót.
Ha nem közli a haverjával hogy nem fogja fizetni = pár hónap és letiltják, akkor az bűncselekmény.
2/6 anonim válasza:
Mennyi van még hátra a részletből? Mivel egy új készülék, gondolom hogy sok. Azért kérdezem, mert átvállalható a részlet. Akkor viszont már nem éri meg.
3/6 A kérdező kommentje:
Pár napja vette fel!Szóval nem csak a SIM kártyát tiltják le? Az egész telót?Aha értem!De ez biztos?
2016. jún. 21. 18:34
4/6 anonim válasza:
100%. Ráadásul csak úgy adnak részletre ilyen készüléket, ha előzőleg már 2 évig rendes fizető előfizető voltál, nincsen tartozásod, és vállalsz újabb 2 év hűséget. Ha ezt megszeged, az bűncselekmény, és mindenképp eljárást indítanak ellened. Ráadásul a telót is letiltják.
6/6 anonim válasza:
Látom ez egy régi kérdés. De azért a kedves negyedik / 4-es válasz íróhoz lenne egy pár szép és jó szavam. Ime a válaszom: Kedves 4-es válasz író! Butaságot írni könnyű, főleg ha még nincs benne tapasztalod! Ugyanis a mobil telefon szolgáltatók, adnak el új havi díjas / számlás csomagban is részletre új előfizetőknek telefont. Úgy hogy előtte nem volt az illető előfizető. Tudom, mert én is vettem úgy mobil telefont részletre, hogy új előfizető voltam. Tehát nem szükséges régi előfizetőnek lenned, ahhoz hogy részletre vehess telefont. Szintén egy nagy butaság és nem igaz, az hogy bűncselekmény lenne egy telefon részletének nem fizetése. Ugyanis a részlet fizetés az nem büntető ügy, hanem egy polgári szerződés. Vagyis ha alá is egy részlet fizetést, és mégsem fizeted a részleteket az ön magában nem bűncselekmény. Hanem egy polgári szerződés megszegése. Kivételt képez ez alól, ha te tudod előre, hogy nem fogod fizetni a készülék részletet, és azért veszed át a telefont, hogy a szolgáltatót meg károsítsd. Egyébként a mobil szolgáltatók nem ellenőrzik, hogy ki használja a részletre meg kívánt vásárolni mobil telefont. Főleg akkor nem ellenőrzik, ha az előfizetési díj + a mobil telefon részletei rendszeresen időre ki vannak fizetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!