IPhone: GPS árnyékolt helyen bekapcsoltam (soha azelőtt nem volt bekapcsolva) és pontosan tudta a telefon hol vagyok, miként lehet ez?
Mióta megvan (nem rég vettem) soha nem volt aktiválva a GPS, csak most, panelházban lakom, s zobában kapcsoltam be, mégis rögtön tudta, hol vagyok.
A Wi-fi hálózatoktól is információt tud kérni hol vagyok, vagy ez miként működhet?
Nagyon árnyékolt vasbeton panelházban próbáltam, ablaktól 3-4 méterre voltam, GPS-vevő így is rálátott volna a műholdakra?
Technikailag érdekel, hogy miként tudta a telefon, semmilyen helyadatot nem adtam meg csak dátum és időbeállításnál országot-időzónát.
Ma már a GPS vevők nagyon érzékenyek. Nem akadály nekik a fal.
Látni fogod hogy nem a wifi határozza meg a helyzeted, az csak segít pontosítani.
De olyan ról hallottál, hogy a 10 méter hatótávolságú bluetooth, kapcsolódik másik telefonhoz, ami kint van az utcán.
A lakás kellős kozepén is 5 másodperc alatt minimum 10 szatelitet lát a telefonom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!