Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mikor lesz android 6. 0?

Mikor lesz android 6. 0?

Figyelt kérdés
Samsung galaxy s5re már régóta ígérik az egyik haveromnak már van is, de arra lennék kíváncsi hogy mitől függ hogy mikor frissíthetek?

2016. jún. 1. 23:32
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Na de ezek nem típusspecifikus hibák! Ha így vesszük akkor a Windows hibáit is a gyártóknak kéne javítani.
2016. jún. 6. 09:56
 22/30 anonim ***** válasza:

De akkor sem lehetséges egységes hibajavítást kiadni, mert mindegyik gyártó mindegyik modeljén más AOSP disztribúció fut. Amit a gyártó kiad telefonjaira, az már nem is nyílt forráskódú, ezek után már csak is a gyártó (akinél a kód van) tud frissítést, hibajavítást kiadni rá!

A Windowsnál más a helyzet! A Windows zárt forráskódú, a gyártók maximum ún. bloatwareeket ill. eszköz szoftvereket (driver) adhatnak hozzá, a rendszer működését nem tudják megváltoztatni! És éppen ezért tud a Microsofttal egységes csomagokat kiadni központilag.

2016. jún. 6. 10:54
 23/30 anonim ***** válasza:
*És éppen ezért tud a Microsoft egységes csomagokat kiadni központilag.
2016. jún. 6. 10:55
 24/30 anonim ***** válasza:
Értem én, de ez így akkor sem jó.
2016. jún. 6. 11:37
 25/30 anonim ***** válasza:

Persze, hogy nem jó! De nem is kötelező Samsung telefont venni!

Én ezért ajánlom mindenkinek a Nexusokat és az iPhonokat.

2016. jún. 6. 12:16
 26/30 anonim ***** válasza:
*... és a Nexusok illetve iPhonok esetében akár szolgáltatótól veszed akár nem, a rendszer közvetlenül a fejlesztőtől érkezik, szolgáltató semmiképpen sem nyúl bele!
2016. jún. 6. 12:20
 27/30 anonim ***** válasza:
Azért én maradok a Samsungnál. Nekem sose volt még bajom vele. Pedig az S2-től az van az S7 edge-ig bezárólag.
2016. jún. 7. 06:08
 28/30 anonim ***** válasza:

Csak maradj a Samsungnál. De ebbe ne olvass bele:

[link]

És ez csak a júniusi termés, amit a Nexus-on javítottak - és a legtöbb nem hardver specifikus.

2016. jún. 7. 07:12
 29/30 anonim ***** válasza:
Jól értettem, hogy ezek bár létező rések, eddig még senkit nem érintettek?
2016. jún. 7. 12:34
 30/30 anonim ***** válasza:

Nem.

Egy, a rendszereken meglévő, és ismert (sőt, ismertetett) hiba érinthetett, és a javítás nélkül még inkább érinthet bármilyen, jelen esetben Android-os rendszert futtató eszközt (nem csak telefont). Attól, hogy nem írt róla mainstream média nem jelenti azt, hogy nem történt semmi (IT biztonsági incidenseket nem feltétlenül derülnek ki gyorsan).

Kicsit olyan ez, mintha pl. hibát találnának néhány autó központi zárának működésében, ami lehetővé teszi egy, a hibát kihasználni tudó csoportnak, hogy kinyissa azokat. Egyáltalán nem biztos, hogy feltörik a kocsidat, vagy bármilyen formában érintett lennél, de a lehetőség adott, és miután ez ismert is, a kockázat csak nő.

Tehát nem arra kell gondolni, hogy egy-egy hiba napvilágra kerülése után potenciálisan veszélyben van az összes rendszer, ahol kihasználható, hanem akár "csak" arra, hogy ez a hiba ott van, tudott, hogy ott van, és bármikor történhet valami. Egy magára valamit is adó gyártó ad ki frissítéseket. A többivel meg nem érdemes foglalkozni.

2016. jún. 8. 07:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!