Előfordult, hogy GSM boltban vettem mobiltelefont és kérték a személyi igazolványt. Miért? (nem szolgáltatótól és kártyát nem vettem bele, csak simán a telefont, független volt)
Figyelt kérdés
2016. máj. 18. 20:56
1/7 anonim válasza:
Én csak tippelek, de lehet azért hogy ha lopott a cucc, akkor megtudják mondani a rendőröknek ki vette meg.
2/7 A kérdező kommentje:
Értem, ők adták el a telefont újonnan fóliázva stb, szóval ez szerintem nem a vevő felelőssége lenne.
2016. máj. 18. 21:08
4/7 A kérdező kommentje:
Nem, túl vagyok már rajta jócskán. :-)
Egyébként nem előfizetésest vettem, hogy jelentőssége legyen ennek...
Ha veszek háztartási gépet akkor se kérnek személyit mert "kiskorú vagyok"
2016. máj. 18. 21:21
5/7 anonim válasza:
"Ha veszek háztartási gépet akkor se kérnek személyit mert "kiskorú vagyok"
De bakkártyás fizetésnél kérhetnek.
6/7 anonim válasza:
Ha a telefonnal valaki betyárkodna, rögtön tudja a hatóság az IMEI szám alapján ki fenyegetőzik telefonon...ugyanis azt nem tudhatja az eladó(sem) hogy milyen kártyát teszel bele...lehe, hogy direkt regisztrálatlan, lenyomozhatatlan kártyád van...ilyenkor jön jól a telefon IMEI száma..aztán ha megvagy , rádrobbantják az ajtót..
ez ilyen egyszerű...mindenkit valahogy nyílván kell tartani.
7/7 anonim válasza:
Sima GSM bolt nem kerheti el a szemelyid, mivel semmi joguk nincs ra. max megkernek, ha odaadod ok, ha nem, ettol meg nem hiusulhat meg az adasvetel,mert nem hatosagi szerv. nem biztos,hogy ez a megfelelo szo ra, de abban a boltban az elado nem jogi szemely. siman mondhatod,hogy nem adom oda,mert felek,hogy vissza elnek vele, de bediktalom az adataimat....szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!