Ma reggel egy vírus támadta meg Sony Xperia M4 aqua készülékem. Mit tegyek?
Ma reggel a Chrome-ban, inkognitóban böngésztem, majd egy felugró ablak jelent meg, ami felett a telefon küldött egy rendszer üzenetet, hogy a készüléket vírus támadta meg és a készülék ill. az akkumulátor is károsodott. Azt írta az üzenet, hogy kövessem az utasítás és zárjam be a lapot. Rámentem az "ok"-ra, majd nem történt semmi. A Chrome-ot bezártam, majd utánanéztem, hogy lehetne a telefont átvizsgálni. Egy vírusírtóval, a "mobile security & antivirus /eset /" nevű vírusírtóval átvizsgáltam a telefont, de nem talált semmit rajta.
Nem tudom, hogy mit csináljak a továbbiakban vagy megnyugodhatok-e. Bármilyen segítséget nyújtó válaszra kíváncsi vagyok. :)
Az, hogy rendszer üzenet volt, vagy sem már lényegtelen ha megnyomtam az "ok"-ot. Visszacsinálni már nem lehet (sajnos), de legalább így, segítséggel többet nem követem el ezt a hibát. Köszönöm :)
Nem gondolom, hogy a telefon okosabb, mint a felhasználó, hiszen ha nem találkoztam még ilyen dologgal, honnan kéne tudnom mi a teendő? Igyekeztem mindent utána úgy csinálni, hogy javítsak a helyzeten, hátha valami baj történt. Még a Sony segítségét is kértem hozzá, akik azt ajánlották állítsam vissza a telefon gyári beállításait ill. egy vírusírtó legyen a készüléken.
A kérdésemben olyan segítőkész válaszokat kértem, amikről esetleg nem tudtam, megcsinálhatom ezután, vagy bármi hasonló jellegű dologgal, teendővel kapcsolatos.
Többnyire ezeket is kaptam, amit köszönök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!