Erdemes egy dragabb 100-300ezer forintos telefont venni? Mennyivel tudnak tobbet mint egy 60ezres telefon? Az igaz hogy az android egy ido utan belassul? Milyen keszuleket erdemes venni androidost, vagy ios-ost?
2 dologtól függ szerintem:
- mennyire akarod kihasználni a telefon tudását? csak telefonálásra, meg e-mailezésre kell, vagy mindarra, amit egy okostelefon nyújtani tud?
- milyen hosszú távra veszed? évente akarod cserélgetni, vagy ugyanazt használni akár 3-5 évig is?
Ha sok mindenre akarod használni, hosszú ideig, akkor igen, jobban megéri a drágábbat venni. Erre személyes példát is tudok mondani: a tesóimnak egy Samsung Galaxy Ace 4, és egy Samsung Galax Core 2-es telefonja van. Ez a 40-60 ezer Ft közötti árkategória. Mindkét telefont kb. egy éve vettük. Mostanra lassúak, lefagynak, random kikapcsolnak, kilépnek az appokból az akksijuk is hamar merül stb. Nekem egy 3 és fél Samsung Galaxy S3-am van, amit anno 150.000-ért vettem. Hiába az a legidősebb a 3 telefon közül, röhögve lealázza tesóméit, pedig én is használom elég sok mindenre. Nekem mindig inkább az volt az elvem, hogy inkább rászánok többet, és megveszem az aktuális csúcsmodellt, viszont cserébe évekig nem lesz gondom új telefonra.
- Igen az övékre abszolút igaz, hogy az Android belassul, de egy csúcsmodellre már nem annyira jellemző ez.
- Hamarosan cserélem a telefonomat, és egy iPhone-t fogok venni. Szerintem attól függ, ki melyiket szereti jobban. Most már meguntam egy kicsit az Androidot, így szerencsét próbálok az almás táborban is. Ízlések és pofonok, nincs olyan hogy melyiket érdemes venni, kinek ami bejön, szerintem ugyanolyan jó tud lenni egy Android is (persze itt csakis a felső kategóriára gondolok) mint egy iOS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!