Hogy éltek túl egy napot, otthonfelejtitekva mobilotokat?
Melóban átvészelem, bár mivel ott is sokan keresnek a sajátomon illetve sok rohangálást megspórolok telefonon, ott is erősen akadályoz a hiánya. És van sok meló, amihez a 3D rajzokat a melós pc-m szenvedve nyitja meg, a telóm meg könnyedén, a telóval szoktam dokumentumokat, rajzokat scannelni és rögtön e-mailben vagy nyomtatóra küldeni. Ha a gyártásban fotózni kell, azt is kényelmesebb telóról, rögtön tudom továbbküldeni is.
A buszmegállóban, buszra várva, utazás közben tudományos meg tech hírrovatokat szoktam olvasgatni, vagy e-könyvet (ezen kívül elég kevés időm jut olvasni, pedig nagyon szeretek olvasni), ha ilyenkor nem tudok a telefonhoz nyúlni, elég kellemetlen.
Meg persze szeretem megspórolni a pc előtt töltött időt, e-maileket, egyéb üzeneteket, átutalásokat stb. üres perceimben telóról intézem, ha otthon felejtem, ezt mind kénytelen vagyok utána otthon pótolni, ami lopja a szabadidőmet.
Meg néha szeretek ránézni az otthoni pc-re telóról, hogy állnak a letöltéseim, leszedett filmeket, zenéket megnézegetni, mappákba rendezni, szelektálni már telefonról, ami esetleg rögtön érdekel, áthúzni telóra.
Ha este kimegyek haverokkal beszélgetni, biliárdozni, bringázni, akkor nem hiányzik. Bringázáshoz vettem egy 5e Ft-os kínai, bankkártya méretű butatelót, abba rakom a sim-et, hogy azért elérhető legyek vagy gond esetén tudjak segítséget hívni.
Azt hiszem, ebből látható, hogy, ha nem éppen társasági vagy sport tevékenységet űzök, ÁLLATIRA meg vagyok lőve a telefon nélkül.
Ez nem függőség, hanem a lehetőség praktikus, maximális kihasználása. Ha nincs, olyan, mint elveszteni egy fontos végtagot.
Ha nincs nálam egy könyv (és mivel legtöbb esetben azt is telefonról olvasom, így általában nincs) akkor közel sehogy.
Nem kell sokat utaznom suliba, ~25 perc vonat és kb még egyszer ennyi metrózás, plusz hazafelé még egyszer ennyi, de telefon nélkül a 25 perc vonat is legalább egy órának tűnik, metró meg még rosszabb, hisz ott még ki sem tudok bámulni a "tájra".
Ha nem utazok akkor nem fontos a telefon, hisz vagy ismerősökkel találkozok, vagy iskolába/munkahelyen vagyok, ott meg amúgy is tudok mást csinálni, de az utazás nagyon nehezen kibírható nélküle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!