Androidos telefonra beszedhettem valami furcsa vírust?
Figyelt kérdés
Tehát eddig azt vettem észre, hogy 2 konkrét oldalon időről időre bead a böngésző egy kamu üzenetet, miszerint a telefonomon 4 vírus van, ezek adatokat lophatnak, károsíthatják a sim kártyát stb... ha kilépek, áttesz egy hamis vírusírtó honlapjára, ahol persze meg kéne adnom a mobilszámomat. Az oldal alján persze ott az apró betűs rész, miszerint küldik majd nekem naponta az 1000 ft-os sms-eket. Az az érdekes hogy ez az üzenet vsak 2 konkrét oldalon jött be eddig. Az egyik a moly.hu, a másik a pcguru.hu. Más mobilon nem jön fel az üzenet ezeken az oldalakon sem. Vírusirtó semmit nem talál. Már gyári visszaállítást is csináltam, de a probléma megmaradt. Mi lehet ez és mit lehetne tenni ellene?2016. márc. 15. 18:31
1/7 anonim válasza:
Gondolom feltört telefonról beszélsz, és letöltöttél valami app-ot, nem a play áruházból. Ez már a tied.
2/7 A kérdező kommentje:
Nincs feltörve a telefon és csakis a play áruházból töltöttem le dolgokat. Akkor mi lehet?
2016. márc. 15. 20:39
3/7 anonim válasza:
én is láttam ilyent, érdekelne engem is :D
4/7 anonim válasza:
Nem szedtél be semmit. Bizonyos oldalak, pénzszerzés miatt hirdetéseket jelentetnek meg, mindenféle kontroll nélkül. Ezek sokszor előugró ablakok, amit te is láttál. Undorító. Az is hogy egy pcguru ilyet megenged!
6/7 A kérdező kommentje:
A telefon gyári böngészőjében ugrik csak fel úgy néz ki. Google chrome-on jónak tűnik. Mi erre a magyarázat? Nem igazán értem.
2016. márc. 17. 19:59
7/7 anonim válasza:
Lehetséges, hogy a Google Chrome képes blokkolni ezeket a tolakodó reklámokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!