Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mennyi lehet a mobilnet ára...

Mennyi lehet a mobilnet ára kilobájtonként? (Telenor)

Figyelt kérdés

Tavaly szeptemberben kaptam egy több mint 15.000 Ft-os telefonszámlát mert véletlenül bekapcsoltam a mobilnetet a telefonomon. Előfizetéses vagyok így eléggé megdöbbentett mikor megkaptam a számlát. Azonnal fel is hívtam az ügyfélszolgálatot hogy lemondjam ezt a szolgáltatást (netstart) de a hölgy közölte velem, hogy nem tudják kikapcsolni. Én mindig WIFI közelben vagyok így nem rendeltem meg semmilyen mobilhálózatot, így nem értem hogy mégis miért vonhatnak le több 10 ezer forintokat egy olyan szolgáltatásért amit én nem is igényelek.

Sajnos a minap újraindítás után a telefonom megint felcsatlakozott a mobilnetre és érdekelne hogy kilobájtonként mennyibe kerülhet ez az akaratlan netezés?

2016. márc. 7. 09:02
 1/9 anonim ***** válasza:
20ft/10kB
2016. márc. 7. 09:21
 2/9 anonim ***** válasza:

1. rendeltél mobilnetet valaha?

2. kaptál tájékoztatást hogy ha nem kérsz netet akkor is aktiválva van?

A többi a válaszaidtól függ.

2016. márc. 7. 10:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha nem rendelted meg !!! akkor nem kell ki fizetni. Érthető??? Még ha hülyénak néznek is. Meg én ugy tudom hogy azért mert valaki bekapcsolja a mobil netet, azért még nem kellene fizetni. CSak adatforgalom után.
2016. márc. 7. 12:38
 4/9 anonim ***** válasza:

De megrendelte.

Semelyik szolgáltató nem olyan hülye, hogy jogellenesen számlázzon.

Ez úgy szokott lenni, hogy az ügyfél kiválasztja a készüléket, melyik csomagban lehet a legkevesebb kápéért elvinni, aztán aláírja az utolsó oldal alját.

Hogy közben mik vannak felsorolva, mekkora percdíj, a csomag milyen mobilnetszolgáltatást _tartalmaz_, a csomagban foglalt adatmennyiség elérése után csak lelassul, vagy nem lassul, de kiszámlázzák... ez mind benne van az előfizetői szerződésben. Ezt a szerződést a kérdező aláírta, vagyis kijelentette, hogy a tatalmát ismeri, annak minden pontjával egyetért.

Mivel erre a csomagra vállalt tarifahűséget (ezt jelentheti a "nem lehet kikapcsolni"), nem tehet semmit.

2016. márc. 7. 13:34
 5/9 anonim ***** válasza:

telenornál van ez a mobil online start, amiért nem kell havonta fizetni, mindig elérhető, csak akkor fizetsz amikor használod is, is kibszott drága.

[link]

legalul

2016. márc. 9. 02:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen, csak a versenyhivatal már a telekomot is megmázsálta ezért, idő kérdése mikor jön a többi, illetve azokon műlik akik megszívták hogy lenyelik-e vagy sem.
2016. márc. 10. 01:34
 7/9 A kérdező kommentje:

Tisztázzunk pár dolgot.....

Ezer éve ezen az előfizetésen vagyok a szüleimmel együtt. Már akkor ezt a csomagot használtuk, amikor még kb nem is volt mobilnet.

A készülékem egy kártyafüggetlen készülék, amelyet a mediamarkt-ban vettem, tehát ott a szerződésben nem lehetett semmi az utolsó oldalon, hogy ilyen-meg-olyan internetcsomagokat aktiválok már azzal, hogy megveszem a készüléket, és elhihetitek elolvastam a szerződéset, amit kb 9 éve lett aláírva, (persze azóta telefonon meg lett hosszabbítva) és nem volt ilyen alpont benne, hogy nekem alapjáraton akkor biztosítanak egy ilyen szolgáltatást.........

Ezért nem értem hogy mi is ez pontosan.

2016. márc. 26. 07:57
 8/9 A kérdező kommentje:
Viszont az első válaszolónak köszönöm, ez érdekelt. :)
2016. márc. 26. 07:58
 9/9 anonim ***** válasza:

"Tisztázzunk pár dolgot..... "

-Rendben.

"Ezer éve ezen az előfizetésen vagyok a szüleimmel együtt. Már akkor ezt a csomagot használtuk, amikor még kb nem is volt mobilnet. "

-Nem tesz semmit.

"A készülékem egy kártyafüggetlen készülék, amelyet a mediamarkt-ban vettem, tehát ott a szerződésben nem lehetett semmi az utolsó oldalon, hogy ilyen-meg-olyan internetcsomagokat aktiválok már azzal, hogy megveszem a készüléket, és elhihetitek elolvastam a szerződéset, amit kb 9 éve lett aláírva, (persze azóta telefonon meg lett hosszabbítva) és nem volt ilyen alpont benne, hogy nekem alapjáraton akkor biztosítanak egy ilyen szolgáltatást...... "

-Nem tesz semmit. Nem a Médiában vetted a mobil szolgáltatást, csak a telefont.

Gondolom amikor az ügyfélszolgálatot hívod, nem a Médiában veszik fel.

"kb 9 éve lett aláírva"

-2002 óta van mobilinternet a hazai szolgáltatóknál. Számolj utána. Az megint más dolog hogy nem volt net képes telefonod.

"Ezért nem értem hogy mi is ez pontosan."

-Igen, ezt kell előbb helyretenni.

2016. márc. 26. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!