Mi a véleményetek az új Sony xperia x, xa és x performance-ról? Szerintetek reálisak az árak?
Az xa ára elvileg: 300 euró
Az x 600 EURÓ
Az x performance pedig olyan 700 euro körül jöhet
Hát ezekkel a telefonokkal ezt az évet sem fogja pozitívan zárni a Sony mobil részlege.
Elég magas árak ezek. Agresszívebb marketing-startégia nélkül aligha tudják majd eladni őket ennyiért.
Az X Performance (ha tényleg őt szánják az új zászlóshajónak) eléggé le van maradva az élvonaltól (pl. felbontás, kijelző-előlap arány, RAM, akksi, egyéb extrák: infra, pulzusmérő stb.).
Designban sem haladtak előre, sőt a Z5 hangszóró bevágásai személy szerint sokkal jobban tetszettek.
Még a Z6 nevet is furcsáltam volna (inkább Z5+), minthogy egy teljesen új kategóriát hozzanak létre.
Az ujjlenyomatolvasó, a vízállóság és talán a kamera az, amivel ha kiemelkedni nem is, de helyt tud állni a mezőnyben.
Az X az M5 méltó utódja lehet, az LG G4-gyel felveheti a versenyt a kijelzőt leszámítva, de max 400-450 euróért!
Az XA sikerült a legjobban külsőleg, szerintem, a C5 Ultra szerű vékony keret nagyon jól néz ki. A 300 euróval nincs is annyira fölélőve az értéke, az A5 (2016) ellen mehetne a felbontást leszámítva.
Biztos nem elég objektív a véleményem, de a Z3, Z5-ben azért valljuk be, elég nagy fejlesztési potenciál maradt, amit egyelőre nem használtak ki a Sonynál. Nem akarom támadni őket, nekem is Sony-m van, csak rossz nézni a dolgokat. Ha ennyire veszteséges egy ilyen nagy cég részlege, akkor sokkal nagyobb változtatások kellenének, amire a fogyasztók is felkapják a fejüket. (Az XA jó lehet erre a középkategóriában.)
Más gyártók (a tejlesség igénye nélkül):
Az LG kicsit toporgott a G4-gyel, de mertek változtatni a G5-nél, még ha nem is jött ez be mindenkinél.
Az S7, ha nem is látványosan, de azokon a területeken javult, ahol az S6-ot kritizálták. Mondjuk egy kis kreativitás tényleg beleférhetett volna még. Dehát minek, a dübörög marketing, kaszálnak az S sorozattal.
Az iPhone 6 szerintem nagy előrelépés volt, iPhone 6s meg azt tudja amire hivatott: kicsit jobb, mint az s nélküli.
A HTC tényleg kicsit belassult, de szépen lassan fejlesztgetik a kamerákat. A One M10 remélhetőleg nagyobb előrelépés lesz, és átrakják valahova középről az M9+ féle ujjlenyomatolvasót...
A Mi 5 Pro, bár van még hova fejlődni, előreléptek minőségileg, és még mindig maradtak a nagyon jó ár-érték aránynál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!