Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Működni fog ez a telefon az...

Működni fog ez a telefon az USA-ban?

Figyelt kérdés
Apukámnak szeretnék venni egy Nokia 225 típusú két sim kártyás mobiltelefont. Van egy hasonló telefonja, de mikor legutóbb voltunk az USA-ban nem működött. A telefon leírásában amit kinéztem neki az áll, hogy 2G: 850/900/1800/1900. Egy oldalon azt olvastam hogy Amerikában 850/1900 a frekvenciasáv, de ezt egy 2009-es cikkben írták ezért egy kicsit bizonytalan vagyok. Apa sajnos nyomogombos telefonon kívűl mást használni nem tud ezért eléggé korlátozottak a lehetőségek.

2016. febr. 17. 09:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Működni fog. De apukád előfizetésén aktív roaming szolgáltatásnak kell lennie, lehet hogy legutóbb is az volt a gond, hogy az nem volt aktív.
2016. febr. 17. 09:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Azzal nem volt gond, legutóbb egyértelműen a telefon volt a hibás, ezért szeretnék most újat venni neki.
2016. febr. 17. 10:38
 3/5 anonim ***** válasza:

[link]

Itt azt írják, 900/1800. Ráadásul Amerikában jellemzőbb a CDMA hálózat, amivel egyáltalán nem fog működni. De ez az adott területtől is függ, épp milyen lefedettség van. Sztem jobban jár, ha ott vesz valami butatelefont.

2016. febr. 17. 10:58
 4/5 anonim ***** válasza:

Ráadásul Amerikában jellemzőbb a CDMA hálózat - ez nem egeszen igy van; csak a Sprint es a Verizon hasznalja a CMDA-t. Az ATT es a Tmobile GMS halozatot hasznal.

Vagyis a Sprint es Verizon telefonokban nincs sim kartya, nem tudsz 2 SIM kartyat hasznalni ha ezeknel a szolgaltatoknal vagy. A szamod az a telefonhoz van kapcsolva nem a kartyahoz. Ha veszel egy uj telot a szolgaltatod "atrakja" a szamodat az egyik keszulekbol a masikba.

GMS-nel viszont veszel egy unlock-olt telefont es olyan orszag SIM kartyajat teszed bele ahol eppen tartozkodsz. Baratnom atutazta Azsiat egy unlock-olt ajfonnal es minden orszagban 5-10 dollarert vett bele helyi SIM kartyat.

Mennyi ideig lesz apukad itt? Surun akarja hasznalni a telot? Mert akkor megeri egy Tmobilos SIM kartyat venni ami nagyon olcso es vesztek hozza valami olcso csomagot amit lebeszelhet.

2016. febr. 17. 20:02
 5/5 A kérdező kommentje:
3 hétig lesz kint csak, de elég sokat telefonál és az a baj hogy így nem érik majd el őt telefonon és mindenkinek meg nem tud szólni hogy más számon keressék és a telefonszámok sem kerülnek át a telefonba amit kint venne. Ezért szerettem volna úgy megoldani hogy itthon veszek egy telefont neki ami kint is működik.
2016. febr. 18. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!