Eltűnt mobilnet, adatkapcsolati hiba. Mi lehet a probléma?
Sziasztok!
Adott egy régi alcatel mobiltelefon Jelly Bean androiddal. Nem egy mai darab így előszokott fordulni, hogy lefagy a telefon illetve kidob egy-egy alkalmazásból és van, hogy semmi másra nem reagál csak az "akksi ki-be" műveletre.
A legutóbbi (tegnapi) ilyen eset után viszont egész egyszerűen nem tudom használni a mobilnetet, csak és kizárólag wifiről tudok netezni. Ha simán, wifi nélkül próbálok betölteni egy oldalt például, akkor adatkapcsolati hiba címszóval leáll a művelet, nem tölti be az oldalt (ellenben az adathasználatnál kiírja, hogy volt adatforgalom).
Lehetne szolgáltató hiba is, viszont az én kártyámmal egy csomagban lévő kártyáknál/telefonoknál működik minden. A számla be van fizetve és a kontroll kártyák/telefonok egy helyen voltak az enyémmel. :D
Az állapotnál ezt írja:
Mobilhálózat típusa: HSPA:10
Szolgáltatás állapota: Használatban
Roaming: Roamingon kívül
Mobilhálózat állapota: Csatlakoztatva
Fent a "hálózati" vagy "térerő" ikon eddig kék volt, most pedig folyamatosan szürke, csak a wifi bekapcsolásánál vált át a wifi ikonnal együtt kékre.
A telefont anno újan vettem, úgyhogy (bár nem vagyok mobil expert) a lopott telefon-lelőtt IMEI kombót én kizártam, rootolva sincs a rendszer.
A simkártyát (nemrég, kb 2-3 hónapja cserélve) még nem helyeztem át másik telefonba, illetve gyári visszaállítással se próbálkoztam még.
A válaszokat, ötleteket előre is köszönöm!
IMEI-je van a telónak? #*06#
Hívni lehet?
Igen, van imei és hívni is lehet (hívni/fogadni egyaránt).
Annyit hozzátennék még, hogy az Állapot résznél van IP címe a telónak/mobilnetnek.
Amit eddig próbáltam: sima ki-be kapcsolás, repülőüzemmód ki-be kapcsolás, mobiladatok ki-be kapcsolás illetve a google szolgáltatásokat is újraindítottam.
Metsd le a cuccaid ami kell róla és flasheld újra.
Ha gonolod írj privátban szívesen segítek. De a pontos típus sokkal közelebb vinne a megoldáshoz.
Köszi a válaszokat!
Az APNek megvoltak, próbáltam alapra állítani őket illetve töröltem, majd újat csináltam az alapbeállításokkal de nem hozott eredményt. A flasheléshez nem értek, ha semmi más nem segít akkor viszont megköszönöm a segítséget hozzá :)
A pontos típus Alcatel 975n.
Első vagyok!
Nyitva lett a teló? Mert azt hiszem ez egy vodafoneos brand mobil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!