Hogyan célszerű a telefonokat tölteni, hogy az akksi a lehető legtovább bírja?
Most vettem új telefont, ennek az akksijára szeretnék vigyázni, hogy minél tovább jó legyen. Különböző oldalakon azt olvastam, hogy a mai akksiknak az a jó, ha sosem merítjük le/töltjük fel teljesen, hanem mindig csak egy kicsit rátöltünk. Viszont úgy tudom, hogy az élettartamukat a töltési ciklusok száma határozza meg. De ha sokszor töltöm keveset, akkor előbb eléri ezt a maximális ciklust, ergó előbb elhasználódik (legalábbis szerintem)
Szerintetek melyik töltési módszer jobb hosszútávon??? Ha mindig csak kicsit rátöltök, vagy ha lemerítem, aztán feltöltöm teljesen???
Előző vagyok
Manapság egy akkumulátor csere nem drága, úgyhogy ezen nem lovagolnék sokat a helyedben.
2010-es gyártmányú akku van az okostelefonomban, 1 napot még mindig simán kibír, pedig sosem tüpiztem ilyesmiken. Nagyon pechesnek kell lenni ahhoz, hogy olyan akksit fogj ki, ami nem húzza ki pár évig.
Úgyhogy szerintem a következő töltési módszer a legjobb hosszú távon: Töltsd éjszakánként, vagy akkor, amikor lemerül, vagy akkor, amikor eszedbe jut. Túl rövid az élet ahhoz, hogy ilyesmiken aggódj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!