Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Lehet, hogy egy virus tönkrete...

Lehet, hogy egy virus tönkretette a telefon aksiját?

Figyelt kérdés

Az egyik barátom elhozta a telefonját nekem, hogy nem e tudnám neki megjavitani.

Azt állitja, hogy netezés közben előugrott neki egy ablak és jelezte, hogy xy mennyiségű virus van a telefonján és kűldjön el egy sms-t egy bizonyos számra, hogy letöltsön egy programot ami letisztitja a telefonjárol a virusokat.

(Mondtam neki, hogy az ilyen előugrós ablakos dolgokat hanyagolnia kellett volna, na de mind1)

A lényeg a következő: A telefon ez után nem töltött semmit se az aksiba annak ellenére, hogy azt jelezte, hogy tölt. Csak folyamatosan merűlt. nem tudtam vele mit kezdeni, kivettem a Sim-et meg az SD kártyát és gyári beállitások visszaállitásával gondoltam majd megszünik a probléma. A telefon töltött szépen, ment minden ahogy kellett, de ahogy belerakta a Sim kártyát ugyanaz. Nem tölt bele semmit se és az az érdekes, hogy ha belerakom az én Sim kártyámat azzal sem tölt. Nem értem az összefüggést...

Azóta már vagy 3x ujraraktama telefont. Próbáltam recovery-böl is, de a probléma nem szünt meg. Viszont, ha nincs benne sim kártya, akkor tölt a telefon rendesen. (viszont hozzáteszem, hogy elég lassan)

Kifogytam az ötletekböl. Esetleg valaki találkozott hasonlóval?

2016. jan. 23. 13:26
1 2
 11/11 Alex Fly ***** válasza:
@9: a rendszert elég nehéz hazavágni, ha a rendszerpartíció nem írható. A netes machinációk elkerülésére egy jó tűzfal kell illetve egy adblocker. Egyéb malware esetén pedig oda kell figyelni arra, milyen jogosultságokat engedélyezel. Az androidos "vírusvédelmi" programok is ebbl állnak: tűzfal, jogosultságkezelő, forrásellenőrzés.
2016. jan. 24. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!