Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért csinál ilyen rossz...

Miért csinál ilyen rossz fotót az új telefonom?

Figyelt kérdés

Vettem egy új telefont viszont a kamerája nem a legjobb. Mutatok képet, mert elmondani úgysem tudom érthetően.

A képeken kis nagyítás után is már látszik a hiba, nem simán kezd elmosódni a kép, hanem valamiért apró kis csíkok vannak benne.

Ha van itt olyan, aki ért hozzá, akkor szívesen venném a tanácsát, hogy mi lehet a gond és mit lehet vele csinálni.

2016. jan. 2. 14:39
 1/10 A kérdező kommentje:
2016. jan. 2. 14:39
 2/10 anonim ***** válasza:
ilyen fényviszonyok mellett nem is csodálkoznék. sötétben, félhomályban egyik telefon sem csinál sokkal jobb képet.
2016. jan. 2. 14:43
 3/10 A kérdező kommentje:
az 5 éves telefonom kb jobb képet csinál, mivel az max picit homályos, ezen meg már kis nagyítás után is (ahol még élesnek kellene lennie) már látszódnak ezek csíkok, sőt ha olyan felszínt fotózok, akkor nagyítás nélkül is észrevehetőek, szóval nem emiatt van, meg teljes világosságba is ilyet csinál
2016. jan. 2. 14:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
a szoftveres algoritmustól függ, hogy milyen lesz a végeredmény. lehet a régi telefonod másképp dolgozza fel a képeket. mondjuk leírhatnád, milyen telefonod van.
2016. jan. 2. 14:57
 5/10 A kérdező kommentje:

Bluboo Xtouch, bár kétlem hogy ez számít

próbálkoztam már különböző kamerás programokkal, különböző beállításokkal, de eddig még nem sok sikerrel

2016. jan. 2. 15:27
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
attól én mondjuk nem is várnék sokat. kis pénzért nyilván nem fognak egy csúcsérzékelőt belerakni.
2016. jan. 2. 15:37
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Mennyiért vetted ezt a telefont?
2016. jan. 2. 15:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Az egésznek valóban szoftveres háttere van: a rendszer szabályozza az autofókuszt, és ez határozza meg, hogy mennyire élesíti ki a képet. Alapjában persze nem látszik rossznak, de ha ráközelítünk, egyből előjön a fő hiba, vagyis túl pixeles kép. 13 MP ide vagy oda, például egy Samsung Galaxy S3 Neo 8 MP-es kamerája ezerszer jobb képeket csinál. "Olcsó húsnak híg a leve" - nagyon igaz a mondás, én például eleve nem bízom az ilyen noname márkákban, bármelyiknek lehet bárhol hibája, szóval igenis számít, hogy milyen telefonod van!
2016. jan. 2. 17:13
 9/10 A kérdező kommentje:

Okés, köszi. Nem a kamerája miatt vettem szóval nem probléma, csak mondom hátha lehet vele valamit kezdeni.

Durva hogy a noname márkáknak bárhol lehet hibája, a többinek meg nem, de azért ezt mások előtt ne hangoztasd szerintem :D

2016. jan. 2. 17:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem azt mondom, hogy az ismert márkáknak nincs, elvégre tökéletes telefon nem létezik, csak épp a noname-eknél sokkal nagyobb az esély. Például a Sony Xperia M4 Aqua-nak is ugyanez a hibája, hogy a felnagyított képek eléggé homályosak.
2016. jan. 2. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!