Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi értelme van a nagy 4G/LTE...

Mi értelme van a nagy 4G/LTE láznak?

Figyelt kérdés

Tele vannak a reklámok a hiper-szuper gyors 4G-vel, hogy mennyire terjeszkedünk, mekkora a lefedettségünk, tovább emeltünk a sebességen, stb. Vegyél 4G-s telefont, mert ez a jövő, ettől aztán jó lesz neked.

Kérdés, hogy minek?

- A sima 3G stabilitása is a béka segge alatt van. Megszakad, nem jön be az oldal, stb. Továbbmegyek, a beszédkapcsolat is egyes helyeken olyan szar, hogy na.

- Mobilra, útközben minek akkora sebesség? Bizonyos helyeken vezetések hálózatokon nincs ilyen. Jelenleg el nem tudom képzelni, hogy lehet ezt kihasználni.

- A mobilnet csomagok olyan irreális áron vannak, hogy nevetséges a sebességgel parasztot vakítani. Egy 1-2 gigás csomag, ami még megfizethető, kb. 1 perc alatt fogyna el a csodálatos 4G-vel.

2015. dec. 18. 10:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Mert csak. Mert ez kell most a nepnek.

A 3g-nek es a 4g-nek azonkivul ,hogy sorrendben egymast koveto szamok vannak benne, sok kozuk nincs egymashoz.

Az hogy te nem tudod elkepzelni, nem jelenti azt, hogy mas sem.

A 3. pont jogos - de ez meg Magyar sajatossag, hogy aranyaron van a bit.

2015. dec. 18. 10:40
 2/11 A kérdező kommentje:

Igazából az mindegy, hogy nincs közük egymáshoz, most irreleváns (nem is állítottam, hogy lenne közük egymáshoz). Az, hogy bevezetnek egy technológiát, miközben még az előző sem működik megbízhatóan, kissé nevetséges.

Nyilván én is el tudom képzelni, hogy 4G-vel netezzek, habár a gagyi akksis telefonok kb. 2 óráig bírnák ezt a terhelést. Meg hát ja, azért itt a fő tényező az ár. 10-20 ezer forint lenne egy olyan csomag, amivel már értelmesen lehet is használni ezt a sebességet, de még akkor is be vagy korlátozva.

Sajnos a magyar helyzet az tényleg egy nagy rakás szar. Annyira látszik, hogy összejátszik a 3 szolgáltató, és nincs valódi árverseny, hogy csak na.

2015. dec. 18. 10:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Szomorú, Erdélyben 2 euróért végtelen netet kapsz.
2015. dec. 18. 10:50
 4/11 Wadmalac ***** válasza:
100%

Ebből egyet tudok aláírni, azt, hogy a mobilnet árai még mindig irreálisak a kábelnetekhez képest.

Főleg, hogy a 4G-n a 40 Mb/s már hűdeirtófaca, otthon meg kábelen olcsón jön a korlátlan 200 Mb/s. Ha az otthoni letöltéseimnél kerülne 1500 forintba 1 GB, csődbe mennék.

De azért jó dolog ez. Érezhető a különbség a 3G-hez képest, jó dolog, hogy gyorsan töltődnek be az oldalak. De az igazi haszna csak akkor jönne ki, ha a streamek is jöhetnének rajta folyamatosan, ahhoz viszont korlátlan net kéne, mobilon meg az egy vagyon.

Szóval, nagyon is jó dolog a 4G, de sürgősen olcsósodnia kell, mobilon is általánossá kell válnia az olcsó korlátlan havi csomagoknak, addig csupán apró kényelmi plusz a 4G, nem több.

2015. dec. 18. 10:56
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Pont azert vezetnenek be egy uj technologiat, mert az elozo sem mukodott tokeletesen.

Tudod, ez kb olyan, mintha azt mondanad, hogy "nem is ertem, mint akarnak ezzel az elektronikus auto mizeriaval, amikor meg goz-meghajtasu urhajot sem tudtak epiteni"

Szoval, egyaltalan nem lenyegtelen. Pont, hogy azert "kell" a g4, hogy a jovo igenyeire is valasz legyen.

Az meg nem a technologia hibaja, hogy annyiert adjak, amenyiert.. :/ De a sms dragabb.

2015. dec. 18. 11:08
 6/11 Wadmalac ***** válasza:

"Az, hogy bevezetnek egy technológiát, miközben még az előző sem működik megbízhatóan, kissé nevetséges."

Nem tudom, hol laksz, melyik szolgáltatónál vagy, de speciel itt felénk, Esztergom mellett a T-Mobile 4G-je stabil és gyors.

Csak tényleg nagyon kéne az olcsó korlátlan mobilnet, például múlt héten bekapcsolva felejtettem a torrentet a telón, kisétáltam a wifim alól és kb. 8 óra alatt ment a búsba a másfél giga havi keretem. :D

2015. dec. 18. 11:15
 7/11 A kérdező kommentje:

Na az SMS a másik jómadár, hihetetlen, hogy azért pénzt szednek be.

A 4G jelenleg a sebessége miatt hódít, és nem azért, mert a technológia háttér jobb lenne, mind a 3G. De ehhez én nem értek. 3G már volt, gőzmeghajtású űrhajó még sosem. Folyik a TV-ből, hogy mekkora király vagy, ha 4G-vel netezel, holott lófing, amit internet címszóval nyújtanak a szolgáltatók.

2015. dec. 18. 11:18
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

marpedig a 4g technologiailag jobb, mint a 3g. Ezt hid el azoknak, akik ertenk hozza, vagy olvass utanna. Tenyleg gozgep - elektromos meghajtas jellegu technologiai ugras.

A nagyobb sebesseg "csak mellekhatas".

2015. dec. 18. 11:23
 9/11 A kérdező kommentje:

Akkor jó, ez mindenképpen pozitív.

Akkor már csak a magyarországi kartell problémát kellene megoldani, és tök boldogság lenne.

2015. dec. 18. 11:27
 10/11 anonim ***** válasza:
parasztvakitas ahogy irtad,szerintem egy stabil 3G elég lenne, az elég gyorsan behozza az oldalakat, torrenterzni ill. letöltögeti 1 gb os csomaggal nem fog sokmindenki főleg ha 8 eurot fizet érte havonta, kiprobáltam nekem nem jött be ki sem használtam 1 gb-ot 4 eur-ért kaptam 4 hónapon keresztül, 250 mb leneteztem többet nem, buszon utazásnál használtam főképpen de még normális 3G szignal sem volt, a 2G az meg semmi megőszültem mire bejött valami, hülység ...
2015. dec. 18. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!