Lenne egy kérdésem az Apple-ről?
Amikor az első iPhone kijött akkor megvettem, mert nagyon tetszettek a funkciói. Azóta majdnem mindegyik iPhoneom volt, és nekem funkcionálisan teljesen megfeleltek amit nyújtottak, amire nekem kell arra mindig tökéletes volt, ezért felesleges lenne lecserélnem más gyártó telefonjára.
A menőségi faktora ahol élek egyáltalán nem számít, mert bárki vehet egyet akár kéthavonta így aztán ezzel nehéz is lenne villogni.
Nem igazán érdekel Tim Cook, amíg olyan készüléket csinál ( csinál az Apple) ami nekem megfelel addig azt mond amit akar.
Hogy nálunk miért veszik, mint a cukrot (amit egyébként nem hiszek), azt nem tudom, hogy máshol miért (és én miért), azt kifejtettem már egyszer itt (9-es hozzászólás):
http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilte..
Sokan úgy gondolják, hogy ez a menő dolog, aztán amikor rájönnek, hogy nincs fájlkezelő, nem lehet bluetooth-on adatot cserélni, és nem úgy lehet a lopott zenéket rámásolni, mint egy pendrive-ra, akkor azt mondják, hogy mekkora sz@r, és szaladnak vissza Androidra. :-) Nekem ezzel semmi bajom, mindenki azt választja, ami neki a leginkább megfelelő.
"Gyerekként" számít az ára is, később már az ember ár/érték arányt számol, és bizony sokaknál ez egy elsőre drágának tűnő, később kifizetődő "befektetésnek" számít. Mondjuk elég durva a befektetés szót használni egy 200 ezres telefonra, de aki mondjuk a minimálbért kapja (vagy azt sem), annak ez bizony nagyon sok pénz, és nehéz lehet megérteni, hogy közülük miért vesznek ilyeneket hitelre, a legidiótább mobil előfizetésekkel, amit csak szolgáltató ki tud találni.
Talán mert ez mégis csak egy elérhető "luxustermék", BMW-re hiába is vágyik, és jobban érzi magát, hogy "közelebb került a felső körökhöz" - ez így marhaságnak tűnhet, de lehet benne igazság, én nem látok ebben sem semmi rosszat. Birtokolni valamit, amit igazából nem engedhetsz meg magadnak, nem rossz dolog, csak ne essél abba a hibába, mint a hitelesek tömege 2000-től napjainkig.
Ami Tim Cook nyilatkozatát illeti (hol is olvastad? van valami forrás, amit meg tudnál jelölni?) ez teljesen természetes. Steve Jobs is fikázta a Windows-t és a PC-t, Steve Balmer pedig a Macintosh-t, az iPhone-t, ez egy népi játék, nem igazán kell komolyan venni.
Távolról sem tartom magam Apple fan-nak (csak mert az ő termékeiket használom, még nem vagyok hülye), és Tim Cook-ot egyáltalán nem kell bírnom. Koránt sem olyan meghatározó figura, mint Jobs volt, de a részvények alakulása és az Apple vagyonának brutális gyarapodása arra utal, hogy jól csinálja, amit csinál, és ez a vásárlók nagy többségének tetszik is. Cégvezetőként tehát pozitíven tudom megítélni, "bírom", amit csinál. Magánemberként nincs véleményem, nem ismerem, 1-2 nyilatkozatból nem tudok semmilyen messzemenő következtetést levonni róla. Az, hogy felvállalta a többségtől eltérő szexuális orientáltságát, minden esetre őszinte emberre vall, ez nem egy jó PR fogás, még náluk sem, de még ebből sem következik semmi azon kívül, hogy én politikailag korrekt módon is tudok "bzizni" :-)
ahogy a 2-es írja. nem tudom, te kérdeztél-e már hasonlót, de őszintén, neked miért fáj? soha ki sem próbáltad, nem is vennél, akkor miért érdekel?
másik:
engem miért érdekeljen Tim Cook? én a terméküket veszem, rohadtul nem érdekel, hogy aki a céget vezeti, az mit mond.
vagy te mikor akármit, akár élelmiszert veszel, utánanézel a gyártónak, hogy a cég vezetői miket szoktak mondani?
én is megvettem anno az első iPhone-omat, egy iPhone 4-et, mert rohadtul elegem lett az androidos telefonomból. nem azért, mert a google vagy a sony vezetője(mert egy sony-m volt) miket mond a többi gyártó termékéről, hanem mert tapasztaltam, és nem tetszett.
a windows is egy olyan dolog, amiben én teljesen egyet tudok érteni. ugyanúgy működik asztali os-eknél is, ha egyszer kipróbálod az os x-et, akkor azon kezdessz el gondolkozni, hogy mégis mi a fenét szenvedtél te évekig a windows-on...nekem van még egy macbook-om, de asztali gépen w10-et használom, és semmi jobbat nem tapasztaltam. nem egy gyenge gépem van, és például ha deezert akarok hallgatni böngészőben, simán meg tudja akasztani, ha nyitok egy másik böngészőt, és azon is netezek. a deezer app, ami meg az áruházban található ugyanúgy, mint a legtöbb win-es alkalmazás, a többi platforméhoz képest egy csomó funkció hiányzik...spotify-t meg ne is keressem, mert az nincs is.
ugyanez a w10-es telefonoknál is...kihozták a lumia 950/950 XL-t, rohadt drága az is, cserébe semmivel nem nyújt többet, mint egy 930, azon kívül, hogy beleraktak egy high-end hardvert...de ami a legviccesebb, hogy ez a referenciakészüléke a w10-nek, és még mindig nem működik stabilan...pedig mikorra ígérték, hogy kijönnek vele? őszre? itt van év vége, és a mobilos w10 még mindig nincs kész azokra a telefonokra sem, amik azzal jöttek ki, most a korábbi modellekre meg epekedve várják a userek a frissítést, majd valamikor év vége-jövő év elején megkapják, és aztán zsörtölődnek, hogy még ígyis tele van bugokkal.
szóval én maximálisan egyet tudok érteni azzal, hogy a ms valamit nagyon rosszul csinál, és ennek meg is van az eredménye, idő közben az ilyen lg g4 vagy sgs6 szintű androidos modellek is eljutottak egy olyan szintre, hogy elgondolkozik az ember már azon, vegyen-e...én mindig azt vallottam, hogy samsungot messze elkerülöm...de az s6 után más a véleményem...ha iPhone-t lecserélném, lehet azt vennék, bár a kamera miatt inkább az lg g4 nyerne...semmiképp sem egy lumia.
és emiatt a ms soha nem fog már felzárkózni még akkor sem, ha az alsó kategória is egészen megbízhatónak mondható az árhoz képest.
Azért ne írjuk le a Microsoft-ot, mert az utóbbi időben pontosan azt csinálja, arra megy, amerre az Apple is elindult. Jól, rosszul, majd elválik. Az iCloud egy egészen jól működő szolgáltatás, de amikor elkezdték (.mac), az egy rémálom volt.
Van már asztali rendszerük, a Windows 10 nem is rossz, és a frissítés ingyenes. Apple megcsinálta a Snow Leopard után (amiért még fizetni kellett) a Lion-t, és a frissítés ingyenes volt.
Vannak Windows-os mobilok. Ezeken én nem ismerem, kb. 2 percet nyomkodtam, nem tűnt rossznak.
Van OneDrive. Mindenre. A Microsoft account-od jó már minden MS szolgáltatáshoz, sajnos biztonsági mentést nem lehet rá csinálni, így nem tudom, mit kezjek 1TByte tárehellyel :-)
Van store, van zenei szolgáltatása, van már nekik is minden. Persze, közelébe nincsenek egy iTunes-nak, vagy egy Netflix-nek, de minden esetre látszódik, hogy a Microsoft account-odat (és a hozzá csapott bankkártyádat) már megcélozták, ahogy ezt az Apple (vagy a Google) is teszi. Nem biztos, hogy elkéstek vele.
És van valamijük, ami másnak nincsen: Office. Ennek nincs igazi versenytársa. A Google Docs csak online, és nagyon kevés funkcióval bír. A LibreOffice nagyon aranyos, de ronda, mint a bűn, és csak megközelíteni tudja az MS Office funkcionalitását - jó alternatíva, de ha dolgozni kezdesz dokumentumokkal, előbb-utóbb Office-t fogsz használni.
Amit szerintem nem csinál jól, az az, hogy ugyanazt a rendszert akarja ráerőltetni egy asztali PC-re, tablet-re és mobiltelefonra. Ez hülyeség, teljesen másként, másra használjuk ezeket az eszközöket, egy telefonon/tableten pl. pont le..om a multitask-ot, két alkalmazásnál többet úgysem lehet használni normálisan. Viszont pont ilyen idegesítő (és ez a Win8-ban ki is derült) egy jellemzően egér vezérelt asztali rendszert érintőképernyőre hangolni. És szerintem ez az, amit az Apple jobban csinál, mert nem hajlandó összegyúrni az iOS-t és az OSX-et. És imádkozom, hogy ezt ne is próbálják meg... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!