Nem tudom eldönteni a 2 telefon kozott h melyiket vegyem valaki segitsen h a Sony Xperia M4 aquat vegyek vagy Samsumg Galaxy J5 valaki monda meg melyik a jobb?
nehéz döntés, mert mondhatni egyformák..
azt vedd meg amelyik színre, formára a szívedhez legközelebb áll elvégre pár évig azt markolászod, tehát nagyon nem mindegy..
M4 teljesen jó LENNE, ha nem szánalmas 8 GB tárhely lenne csak benne, amiből gyárilag több mint 6 GB foglalt. Ez még SD-vel kiegészítve is sok problémát fog okozni.
A J5 létezik 8 és 16 GB belső memóriás változatban, a 8-asról kár beszélni, ugyanaz a baj vele, mint az M4-gyel.
A nagyobbik, 16 gigás is sajnos csak 1,5 GB ramot kapott, ami hátrány az M4 2 gigájához képest, hamar el lehet érni, hogy akadjon, hiába a négymagos proci, ha nincs ram háttere.
Az M4 alapból gyorsabb, a nyolc mag azért érezhető különbség. Meg azért a vízállóság is jó dolog.
Hát nem tudom ,egyik sem tökéletes, mindkettőt lehetne szeretni meg megutálni is.
Kicsit szerintem inkább nézzél egy kategóriával feljebb valamit, a 2 GB ram és 16 GB belső tárhely azért nagyon kell. Mindkettő együtt, itt meg egyikben ez van, másikban meg az.
Hát, ez egy elég kérdéses zóna.
Az IP számban az első karakter a porállóság, a második a vízállóság.
Egy IP57-essel nyugodtan telefonálhatsz zuhogó esőben, egy IP58-at magaddal vihetsz a kádba és túl kell élnie, ha véletlenül bepottyan a fürdővízbe. Papírforma szerint másfél méteres mélységben fél órát ki kell bírnia, de nem érdemes játszani a tűzzel, mert itt jön a probléma, hogy ezt a vízállóságot a gyártó jelzi, de nem garantálja, vagyis garanciát nem vállal rá. Így a kereskedő sem.
Ha egy telefon-szolgáltatónál veszed, az előfizetéshez megkötheted a biztosítást(nagyon ajánlott), ami vonatkozik a beázásra.
Idézem magam:
"Az IP számban az első karakter a porállóság, a második a vízállóság."
A 6-os elég jó porállóság
5-8: elég tág, a cseppállóságtól a kismélységű merülésig tart, mivel nem fix, azt jelenti, vagy bírja a másfél méteres merülést, vagy csak az esőt, valahol a kettő közt, hát ezzel én nem búvárkodnék.
Elvileg nem, de
1. aki a zuhany alatt sem tudja letenni a telót, annak ideje pszichiáterhez menni.
2. a kijelzőn csorgó víz bezavarja az érintésérzékelést, úgy gépelni szinte lehetetlen.
De mondjuk a kádban heverészve nyugodtan nézhetsz filmet, nem kell attól félni, hogy beejted a vízbe és konyec.
Zuhogó esőben is nyugodtan kiveheted a zsebedből.
Nem kell foschni, hogy a hidegből melegbe belépve a lecsapódó pára hazavágja a telót (Én Sony X8 telóval jártam már így).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!