Van valami tippetek arra hogy pl. egy Party videónál ne röcsögjön úgy a rögzített hang?
2-es köszi
1-es érdekes dolog ez, 24 vagyok de még lehet hogy sose hallottam hogy azt mondta volna valaki hangra, hogy recseg. Pl. én egy faágra azt mondom hogy reccsen, egyértelmű, de ugyanakkor "röcsögő hang" szópár számomra mint a "torzított hang" szinonimája egyáltalán nem furcsa, sőt a "recsegő hang"-ot kimondva hallom furcsának. igaz kecskeméti vagyok, de mint ahogy kb. a 80% én sem beszélek tájszólásban, vagyis nem "ö" betűzök. kb olyan nekem mintha azt mondanám a tejfölre hogy tejfel vagy ilyesmi pedig a tejföl, az a tejnek a föle, nem a fele.... na mind1, lehet hogy vannak szavak amik szó szerint átmosódtak a tájszólásból és nem is tűnik fel hogy az tájszólás itt Szegeg-Kecskemét térségébe pedig mondom az emberek 80%-a nem "ö"-zik.... na ennyit a nyelvtanról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!