Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogyan tudom megmérni hogy...

Hogyan tudom megmérni hogy mekkora feszültségen áramerősségen tölti az usb-s töltő a telót?

Figyelt kérdés
Multiméterem van

2015. nov. 18. 23:24
 1/10 anonim ***** válasza:

Elvágod a piros drotot es sorba kotod az ampermerot. A feszu

tseg a piros es fekete kozott voltmerovel.

2015. nov. 18. 23:38
 2/10 anonim ***** válasza:
Feszültséget nem kell mérni, az USB feszültsége 5V.
2015. nov. 18. 23:43
 3/10 A kérdező kommentje:
Kínai az USB töltő. Akkor is tuti az 5V? :)
2015. nov. 19. 00:19
 4/10 anonim ***** válasza:

Androidra van egy (több is) program. Charging Monitor.

Ez kiírja, hogy hány volton, hány mA-rel tölt.

Hogy ez mennyire pontos azt nem tudom.

[link]

2015. nov. 19. 02:54
 5/10 anonim ***** válasza:
2015. nov. 19. 08:58
 6/10 vatafak ***** válasza:
az 5V kínában is 5V már egy ideje
2015. nov. 19. 11:13
 7/10 anonim ***** válasza:

A Lithium polymer és Ion technológiák esetében,

nem konstans a töltőáram, hanem egy meghatározott karakterisztika szerint emelkedik és csökken.

Vegyél egy micro USB mama és papa csatlakozót, közé tegyél be egy multimétert, és kész is a cucc, amivel mérheted.

2015. nov. 19. 13:29
 8/10 anonim ***** válasza:

#7 nem kell semmi papa-mama, mert csak komplikalod. Egy sima USB mikro USB kabel parszaz forint, megeri lehamozni a burkolatot es ott van a piros meg fekete drot.

Papa-mamanal kell talalgatni hogy hova mit is kossel.

2015. nov. 19. 16:38
 9/10 A kérdező kommentje:
Terheletlenül 5,08V , töltés közben 5,15V (laptop és másik töltő 5,01V ill 5V). Nem értem miért több terhelten. Azt sem hogy ez a +0,15V miért okoz problémát az érintőképernyőn töltés közben. És csak 400mA a tényleges áram az 1A-es gyári töltőn.
2015. nov. 20. 01:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Ne keverd már a dolgokat!

Az hogy a töltő hány milliamperes, az tök mindegy, csak legyen több, mint a telefon áramfelvétele.

A te töltőd 1 ampert tud. A telefonnak meg az adott akku-állapot mellett 400 mA-re van szüksége, ennyi.

Az érintőképernyő működésében is leginkább a táp zavartsága okoz gondot (nem sima 5V, nagy a hullámossága pár tíz kHz frekvencián). Ezt támasztja alá az is, hogy terhelten magasabb a feszültsége. Terheletlenül nagyon kis kitöltési tényezővel megy a kapcsolóüzemű áramkör. Egy kis tüske - nagy szünet - egy kis tüske - nagy szünet... ennek az átlagértéke 5,05V, miközben lehet hogy 4,95 és 5,15 között ingadozik. Ha terheled, a tüskék elkezdeneksűrűsödni, és a (multiméter által is kijelzett) átkagérték nő egy picit.

Próbáltam teljesen hétköznapi nyelven leírni, ezáltal szakmailag kissé pontatlan lett, szaktársak nézzék el...

2015. nov. 20. 01:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!